Majoneesiga brownie-koogid

See majoneesiga brownie-kook sisaldab tavapärasest veidi vähem rasva. Retsept on algselt ajakirjast BBC Good Food, aga kohandasin seda kodustele oludele.

Kogus
16 koogitükki
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

85 g vähemalt 70% kakaosisaldusega tumedat šokolaadi

85 g nisujahu

25 g kakaopulbrit

0.25 tl söögisoodat

100 g suhkrut

50 g fariinsuhkrut

1 sl lahustuva kohvi graanuleid

1 tl vanilliekstrakti

2 sl petti ehk võipiima või keefirit

1 muna

100 g majoneesi

Valmistamine

Määri 20 cm küljepikkusega ja 5 cm sügav kandiline koogivorm õliga, kata koogivormi põhi küpsetuspaberiga.

Sulata šokolaad vesivannis, lase jahtuda. Sega puulusikaga juurde tavaline ja fariinsuhkur, kohvigraanulid, vanilliekstrakt ja pett või keefir. Sega juurde ka 1 sl sooja vett, lahtiklopitud muna ja majonees. Sega läikivaks ühtlaseks tainaks.

Sega jahu, kakaopulber ja söögisooda. Sõelu taina hulka ja sega õrnalt läbi (sega nii vähe, kui võimalik). Kalla õlitatud koogivormi, silu ühtlaselt laiali.

Küpseta 180-kraadises ahjus 25-30 minutit. Kontrolli koogi küpsust puutikuga - koogi keskele torgatud puutikk peaks jääma enam-vähem puhtaks, v.a. mõni üksik niiske tainapuruke. (Kui küpsetatud kooki liiga kaua, jääb see kuiv; kui küpsetad liiga vähe, siis kukub kook kokku).

Lase täielikult vormis jahtuda, siis libista noaga koogi ja vormi vahelt läbi ning kummuta kook alusele. Eemalda küpsetuspaber ning lõika kook 16 ruuduks.

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR

siim
postitatud 10.01.2014 19:13

MAJONEES?! EWWWWWW!

virsik
postitatud 17.03.2014 22:01

Eesti majoneesid ei sobi väga,sest on ehk liiga tugeva maitsega.Ise kasutan aga selle asemel ühte väga küpset avokaadot.Väga hea tuleb :)