85 g vähemalt 70% kakaosisaldusega tumedat šokolaadi
85 g nisujahu
25 g kakaopulbrit
0.25 tl söögisoodat
100 g suhkrut
50 g fariinsuhkrut
1 sl lahustuva kohvi graanuleid
1 tl vanilliekstrakti
2 sl petti ehk võipiima või keefirit
1 muna
100 g majoneesi
Määri 20 cm küljepikkusega ja 5 cm sügav kandiline koogivorm õliga, kata koogivormi põhi küpsetuspaberiga.
Sulata šokolaad vesivannis, lase jahtuda. Sega puulusikaga juurde tavaline ja fariinsuhkur, kohvigraanulid, vanilliekstrakt ja pett või keefir. Sega juurde ka 1 sl sooja vett, lahtiklopitud muna ja majonees. Sega läikivaks ühtlaseks tainaks.
Sega jahu, kakaopulber ja söögisooda. Sõelu taina hulka ja sega õrnalt läbi (sega nii vähe, kui võimalik). Kalla õlitatud koogivormi, silu ühtlaselt laiali.
Küpseta 180-kraadises ahjus 25-30 minutit. Kontrolli koogi küpsust puutikuga - koogi keskele torgatud puutikk peaks jääma enam-vähem puhtaks, v.a. mõni üksik niiske tainapuruke. (Kui küpsetatud kooki liiga kaua, jääb see kuiv; kui küpsetad liiga vähe, siis kukub kook kokku).
Lase täielikult vormis jahtuda, siis libista noaga koogi ja vormi vahelt läbi ning kummuta kook alusele. Eemalda küpsetuspaber ning lõika kook 16 ruuduks.
Majoneesiga brownie-koogid
See majoneesiga brownie-kook sisaldab tavapärasest veidi vähem rasva. Retsept on algselt ajakirjast BBC Good Food, aga kohandasin seda kodustele oludele.