Toekas ahjuvorm, mis koos rohke rohelise salatiga annab tasakaalus toiteväärtusega põhiroa.
300 g pelmeene
1 suur (punane) paprika
praadimiseks õli
4 muna
2 dl piima või 10% rõõska koort
0,5 tl paprikapulbrit
0,5 tl soola
soovi korral tšillipulbrit
Puhasta paprika seemnetest ja tükelda. Soovi korral pruunista kergelt pannil.
Prae pelmeenid pannil krõbedaks - ühtlasema tulemuse saamiseks sulata neid enne pisut.
Klopi munad rõõsa koore ja maitseainetega lahti. Sega hulka pelmeenid ja paprika ning vala ahjuvormi.
Küpseta 200-kraadises ahjus, soovitavalt pöördõhurežiimil, 10-15 minutit, kuni munamass on hüübinud.
Serveeri soojalt lehtsalatiga. Retsept ajakirjast Oma Maitse (märts 2009, Kaie Mei), pildi tegi COUSINELLA.
Hea võimalus ebatervislikud (poe)pelmeenid tervislikumaks muuta. Teeksin seda kindlasti veel!
Pelmeenivorm paprikaga
Toekas ahjuvorm, mis koos rohke rohelise salatiga annab tasakaalus toiteväärtusega põhiroa.