Kapsa-hakklihavorm riisiga

Üsna soodne vormiroog Soome köögist. Soomlased söövad kapsa-hakklihavormi kõrvale pohlamoosi, aga sobib ka hapukoor.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

150 g pudruriisi

4 dl vett

0.5 tl soola

0.5-1 kg kapsast

1 sibul

400 g veisehakkliha

1 tl kuivatatud majoraani või punet

4 dl lihapuljongit

1-2 sl siirupit

soola ja musta pipart

Serveerimiseks:

pohlamoosi ja/ või hapukoort

Valmistamine

Pane riis, sool ja vesi potti ning kuumuta keemiseni. Keeda tasasel tulel, kuni vesi on imendunud. 

Haki sibul, prae koos hakklihaga pannil läbi. Maitsesta soola, pipra ja majoraaniga, siis sega riisi hulka. 

Pane nüüd pannile ribastatud kapsas, maitsesta vähese soolaga ning kuumuta, kuni kapsas on kergelt värvi saanud ja veidi kokku kukkunud. Maitsesta siirupiga ja sega juurde riisi-hakklihasegu. 

Tõsta kõik kergelt õliga pintseldatud ahjuvormi. Kalla peale puljong. 

Küpseta 200-kraadise ahju keskmisel siinil umbes tund aega, lõpus võid ahju kuumust vähendada. 

Loe veel:

Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu&Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Zoozi
postitatud 16.10.2009 08:47

Meeldis kõigile. Hea lihtne ja kodune.

Dee
postitatud 04.12.2009 22:31

Meile väga maitses. :) Järgmisel korral proovin soola asemel soja.

ML
postitatud 11.04.2010 12:45

Ma panin veel natuke riivjuustu ka peale. Lihtsuses peitub võlu.

Khmm
postitatud 26.10.2012 15:20

Tegu on siiski rootsist tulnud roaga....mitte soomest :)

Helena
postitatud 01.03.2018 12:20

Tere! mis siirupiga siin tegu on?

Pille
posted on 01.03.2018 20:19

Helena, poes on müügil nt Dansukkeri heledat ja tumedat suhkrut, soomlased kasutavad neid palju. Vaarika- või arooniasiirup oleks liiast :) Kui Sul ei ole seda, siis kasuta suhkrut või mett selle väikese magusa noodi lisamiseks.