Koori kartulid ja lõika hästi õhukesteks viiludeks. Loputa külmas vees, nõruta.
Lõika sibulad viiludeks ja prae kergelt õlis läbi. Lisa kartuliviilud ja prae veel mõni minut.
Pese võilillelehed, eemalda roots. Keeda rohkes vees 5 minutit. Nõruta ja haki lehed väiksemaks.
Määri ahjuvorm võiga, laota põhjale kiht sibula-kartulisegu. Maitsesta soola, pipra ja muskaadiga. Laota peale võilillelehti, siis riivitud juustu. Korda, kuni kõik ained on otsas. Pealmiseks jäägu kartuli-sibulasegu.
Kata vorm kaane või fooliumiga ning küpseta 225-kraadises ahjus umbes 15 minutit.
Kalla peale koore-piimasegu ja küpseta ilma kaaneta veel 30 minutit, kuni kartulid on pehmed.
Retsept on soomlaste Arktiset Aromit ry veebilehelt (Voikukka-perunalaatikko). Pildi tegi SSILLE.
Tegime Kokkuhoiu kokaklubis. Osad kiitsid, aga minu jaoks oli mingi väga tugev maitse. Ma ei tea, kas see oli sellest, et pandi palju muskaati või oli see võilillle maitse.
Kartulivorm võilillelehtedega
Kevadel võib tavapärasele kartulivormile lisada noori võilillelehti.