200 g punaseid läätsesid
1 l kanapuljongit
1 purustatud küüslauguküüs
2 viilu hakitud peekonit
400 g purk konservitud purustatud tomateid või 3 hakitud tomatit
1 hakitud sibul
soola ja musta pipart
450 g kooritud ja hakitud kartulit
2 sl sidrunimahla
Serveerimiseks:krõbedaks praetud peekonit
Pese läätsed hoolega jooksva vee all, siis nõruta.'Pane potti läätsed, kanapuljong, küüslauk, nelgid, hakitud peekon, tomatid ja sibul, maitsesta soola-pipraga. Kuumuta keemiseni, siis kata pott kaanega ja alanda kuumust. Hauta tasasel tulel 45 minutit, kuni läätsed ja köögiviljad on pehmed.
Lisa hakitud kartulid ning keeda kaanega kaetud potis 20 minutit, kuni kartul on pehme.
Lase supil veidi jahtuda, siis püreesta või hõõru läbi sõela, Kuumuta supp potis uuesti läbi, maitsesta sidrunimahlaga.
Serveerimisel kaunista supp krõbedaks praetud peekonikuubikutega.
Retsept on mugandatud Könemanni retseptivihikust "Classic Essential Soups" (Lentil and Bacon Soup). Pildi tegi SILJA.
Hullult hea, suitsune ja tummine- ideaalne külmadeks sügis- ja talveõhtuteks. Mina serveeriks pigem toorjuustusilmaga (ja suurtele peekonisõpradele paneks peekonit juurde) Ma panin supile 2 viilu peekonit ka mis olid paksemad kui pool sentimeetrit :D Lisasin ka ühe porgandi ja lisasibula. Soovitan!
Läätsesupp peekoniga
Sellele hästi tummisele köögivilja-läätsesupile annavad huvitava maitsenüansi peekon ja nelk.