Anni Arro usub, et kui kodumaist peeti õigesti keeta ja kergelt marineerida, on tulemuseks tõeline delikatess.NB! Tegemist ei ole hoidisega, roog on mõeldud lühikese aja jooksul söömiseks.
Anni Arro usub, et kui kodumaist peeti õigesti keeta ja kergelt marineerida, on tulemuseks tõeline delikatess.
7 piklikku peeti
1 dl külmpressitud oliiviõli
3 sl palsamiäädikat (balsamico)
1-2 küüslauguküünt
hakitud värsket aed-piparrohtu
musta pipart
Esmalt keeda peedid. Peetide keeduaeg oleeb nende suurusest. Pigem jäägu tekstuur pisut krõmps, sest ülekeedetud peedid kaotavad oma värvi ja maitse.
Kui peedid on keedetud, siis koori need, lõika õhukesteks viiludeks ja aseta kaussi.
Sega tassis oliiviõli, palsamiäädikas, hakitud aed-piparrohi ja küüslauk. Kalla peetidele ja sega õrnalt läbi, et kaste jaotuks ühtlaselt.
Lase vähemalt tunnike maitsestuda (soovitatavalt üleöö).
Retsept on Anni Arro raamatust "Sepamaa talu köök" (sari 100 rooga). Pildi tegi Kaare Sova.
Väga maitsev ja lihtne teha.
Itakese tehtud pilt ka:
Väga maitsvad! Värsket aed-piparrohtu mul ei olnud, kasutasin kuivatatud tüümiani.
Marineeritud peedid
Anni Arro usub, et kui kodumaist peeti õigesti keeta ja kergelt marineerida, on tulemuseks tõeline delikatess.
NB! Tegemist ei ole hoidisega, roog on mõeldud lühikese aja jooksul söömiseks.