Marineeritud peedid

Anni Arro usub, et kui kodumaist peeti õigesti keeta ja kergelt marineerida, on tulemuseks tõeline delikatess.

NB! Tegemist ei ole hoidisega, roog on mõeldud lühikese aja jooksul söömiseks.

Kogus
kolmele kuni viiele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

7 piklikku peeti

Marinaad:

1 dl külmpressitud oliiviõli

3 sl palsamiäädikat (balsamico)

1-2 küüslauguküünt

hakitud värsket aed-piparrohtu

musta pipart

Valmistamine

Esmalt keeda peedid. Peetide keeduaeg oleeb nende suurusest. Pigem jäägu tekstuur pisut krõmps, sest ülekeedetud peedid kaotavad oma värvi ja maitse.

Kui peedid on keedetud, siis koori need, lõika õhukesteks viiludeks ja aseta kaussi.

Sega tassis oliiviõli, palsamiäädikas, hakitud aed-piparrohi ja küüslauk. Kalla peetidele ja sega õrnalt läbi, et kaste jaotuks ühtlaselt.

Lase vähemalt tunnike maitsestuda (soovitatavalt üleöö).

Nipid ja soovitused:

  • Kui sul aias aed-piparrohtu ei kasva, siis asendamiseks sobivad nt tüümian, salvei või majoraan.

Retsept on Anni Arro raamatust "Sepamaa talu köök" (sari 100 rooga). Pildi tegi Kaare Sova

LISA KOMMENTAAR

Itakene
postitatud 03.05.2013 14:54

Väga maitsev ja lihtne teha.

Pille
postitatud 23.08.2024 15:44

Itakese tehtud pilt ka:

Kaare
postitatud 17.10.2015 11:28

Väga maitsvad! Värsket aed-piparrohtu mul ei olnud, kasutasin kuivatatud tüümiani.