250 g punaseid läätsesid
1.5 l vett keetmiseks
1 väike sibul
1 punane tšilli
1 tl karripulbrit
1 tl vürtsköömneid
1 tl soola
1 tl suhkrut või mett
2 sl Maizena maisitärklist
1 muna
praadimiseks õli
Loputa läätsed, siis keeda vees pehmeks (punaste läätsede puhul peaks piisama 12-15 minutist). Kurna läätsed sõelal hoolega, jahuta.
Koori ja haki sibul ning küüslauk. Eemalda tšillikaunast seemned, haki kaun ise peeneks. Kuumuta pannil õli, hauta selles sibul, küüslauk, tšilli, karripulber ja vürtsköömned läbi. Sega jahtunud läätsed ülejäänud ainetega ühtlaseks, maitsesta parajaks.
Vormi lusika abil saadud "hakkmassist" kotletid, suru need veidi lamedamaks ja prae mõõdukal kuumusel pannil mõlemalt poolt kuldseks (ca 3 minutit + 3 minutit).
Serveeri kuskussi või riisi ja spinatihautisega.
Retsept on adapteeritud soome Pirkka-lehelt (Linssipihvit). Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Praadisin neid pannkoogipannil ja juurde pakkusin hapukoort. Väga mõnusad, pähklise järelmaitsega. Kindlasti läheb kordamisele! Soovitan proovida :)
Väga-väga maitsvad kotletid! Läätsedele lisasin keetmise ajal ka pisut värsket ingverit ning umbes 1 tl koriandrit.
Mõnusad, maitseaineid lisasin vähem,
Millal sool lisatakse?
Küsija, sool tuli lisada seal, kus on juttu ülejäänud ainetest :)
Läätsekotletid
Punastest läätsedest valmistatud vürtsikad vegetaarsed kotletid.