Läätsekotletid

Punastest läätsedest valmistatud vürtsikad vegetaarsed kotletid.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

250 g punaseid läätsesid

1.5 l vett keetmiseks

1 väike sibul

2 küüslauguküünt

1 punane tšilli

1 tl karripulbrit

1 tl vürtsköömneid

1 tl soola

1 tl suhkrut või mett

2 sl Maizena maisitärklist

1 muna

praadimiseks õli

Valmistamine

Loputa läätsed, siis keeda vees pehmeks (punaste läätsede puhul peaks piisama 12-15 minutist). Kurna läätsed sõelal hoolega, jahuta. 

Koori ja haki sibul ning küüslauk. Eemalda tšillikaunast seemned, haki kaun ise peeneks. Kuumuta pannil õli, hauta selles sibul, küüslauk, tšilli, karripulber ja vürtsköömned läbi. Sega jahtunud läätsed ülejäänud ainetega ühtlaseks, maitsesta parajaks. 

Vormi lusika abil saadud "hakkmassist" kotletid, suru need veidi lamedamaks ja prae mõõdukal kuumusel pannil mõlemalt poolt kuldseks (ca 3 minutit + 3 minutit).

Serveeri kuskussi või riisi ja spinatihautisega.

Loe veel:

Retsept on adapteeritud soome Pirkka-lehelt (Linssipihvit). Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Zoozi
postitatud 13.01.2009 09:04

Praadisin neid pannkoogipannil ja juurde pakkusin hapukoort. Väga mõnusad, pähklise järelmaitsega. Kindlasti läheb kordamisele! Soovitan proovida :)

Laura
postitatud 05.07.2012 09:25

Väga-väga maitsvad kotletid! Läätsedele lisasin keetmise ajal ka pisut värsket ingverit ning umbes 1 tl koriandrit.

Hexy
postitatud 09.10.2012 13:47

Mõnusad, maitseaineid lisasin vähem,

Küsija
postitatud 11.04.2017 18:23

Millal sool lisatakse?

Pille
postitatud 11.04.2017 18:50

Küsija, sool tuli lisada seal, kus on juttu ülejäänud ainetest :)