4 suurt portobello seent
1 sibul
1 sl oliiviõli
0.5 dl pestot
100 g kitsejuustu
1-2 tomatit
2 sl piinia- või seedermänniseemneid
Serveerimiseks:tammelehesalatit vm lehtsalatit
Puhasta seened, eemalda seenejalad ja haki need peeneks. Haki sibul. Lõika kitsejuust ja tomatid õhukesteks viiludeks.
Kuumuta pannil õli ja pesto. Lisa hakitud sibul ja seenejalad ning prae läbi. Maitsesta segu pipraga.
Jaota praetud sibulasegu portobello-seentele. Laota peale tomati- ja kitsejuustuviilud, puista üle piiniaseemnetega. Küpseta 225-kraadises ahjus umbes 10 minutit.
Serveeri koos lehtsalatiga eelroaks.
Retsept on soomlaste Pirkka-lehelt (Vuohenjuusto-portobellot).
Tegin õhtuks. Kohe tõmbas tegema - kitsejuust ja seened, mmmmmmm Maitses väga hea. Läheb kindlasti kordamisele, aga siis lisaksin sorts balsamäädikat, eriti hea oleks mingi maitsega (vaarikas, viigimarja). Seekord ei jõudnud lisada, kuna toit sai enne otsa.
üks nendest harvadest kordadest, kui mul kitsejuustu ära kõrvetada ei õnnestunud. väikse lisandusena toppisin juustu alla ka eelmise päeva tibugrilli (päritolumaa: Stockmann) jäänused. aga hea oli küll, nagu kitsejuust alati. ja väiksema õhtusöögi rolli täitis ka täiega ära...
Täitsa mõnus eelroake. Niristasin enne sööma hakkamist balsamico-kreemiga üle ja see sobis suurepäraselt täiendama olemasolevaid maitseid. Kindlasti läheb kordamisele.
Kitsejuustuga küpsetatud suured portobello seened
Ahjus küpsetatud portobello seened on täidetud pesto ja kitsejuustuga. Serveeri koos lehtsalatiga.