Kitsejuustuga küpsetatud suured portobello seened

Ahjus küpsetatud portobello seened on täidetud pesto ja kitsejuustuga. Serveeri koos lehtsalatiga.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

4 suurt portobello seent

1 sibul

1 sl oliiviõli

0.5 dl pestot

100 g kitsejuustu

1-2 tomatit

musta pipart

2 sl piinia- või seedermänniseemneid

Serveerimiseks:

tammelehesalatit vm lehtsalatit

Valmistamine

Puhasta seened, eemalda seenejalad ja haki need peeneks. Haki sibul. Lõika kitsejuust ja tomatid õhukesteks viiludeks.

Kuumuta pannil õli ja pesto. Lisa hakitud sibul ja seenejalad ning prae läbi. Maitsesta segu pipraga.

Jaota praetud sibulasegu portobello-seentele. Laota peale tomati- ja kitsejuustuviilud, puista üle piiniaseemnetega. Küpseta 225-kraadises ahjus umbes 10 minutit.

Serveeri koos lehtsalatiga eelroaks.

Retsept on soomlaste Pirkka-lehelt (Vuohenjuusto-portobellot).

LISA KOMMENTAAR

Zoozi
postitatud 06.01.2009 22:25

Tegin õhtuks. Kohe tõmbas tegema - kitsejuust ja seened, mmmmmmm Maitses väga hea. Läheb kindlasti kordamisele, aga siis lisaksin sorts balsamäädikat, eriti hea oleks mingi maitsega (vaarikas, viigimarja). Seekord ei jõudnud lisada, kuna toit sai enne otsa.

Pille
postitatud 13.11.2015 18:05

Zoozi saatis sellise pildi kunagi ammu:

Vernanda
postitatud 21.01.2009 20:40

üks nendest harvadest kordadest, kui mul kitsejuustu ära kõrvetada ei õnnestunud. väikse lisandusena toppisin juustu alla ka eelmise päeva tibugrilli (päritolumaa: Stockmann) jäänused. aga hea oli küll, nagu kitsejuust alati. ja väiksema õhtusöögi rolli täitis ka täiega ära...

Dinnu
postitatud 13.10.2011 17:56

Täitsa mõnus eelroake. Niristasin enne sööma hakkamist balsamico-kreemiga üle ja see sobis suurepäraselt täiendama olemasolevaid maitseid. Kindlasti läheb kordamisele.