Rohke porgandiga pirukas on parim ahjusoojalt ja sobib hästi nt kuuma puljongi lisandiks. Tugevamaitseline juust täiendab porgandi mahedat maitset.
150 g võid
3 dl nisujahu
näpuotsaga soola
3 sl külma vett
700-800 g porgandit
3 muna
1 dl 10% rõõska koort
150 g riivitud juustu
2 purustatud küüslauguküünt
riivitud muskaatpähklit
peterselli
soola ja musta pipart
Näpi või, jahu ja sool segi, lisa külm vesi ja sega ühtlaseks tainaks. Pane täidise valmistamise ajaks külmkappi.
Keeda porgandid soolaga maitsestatud vees pehmeks. Koori ja lõika väikesteks kuubikuteks või viiludeks.
Klopi munad lahti, sega kohvikoorega ja maitsesta soola, pipra, muskaadi ja küüslauguga. Lisa porgandid ja riivjuust.
Suru tainas 24 cm läbimõõduga lahtikäiva pirukavormi põhja ja äärtele. Vala täidis tainale.
Puista peale peterselli ja küpseta 200-kraadises ahjus 40-50 minutit.
Serveeri soojalt.
Retsept on raamatust "Kodukirja parimad palad 2008" (Pille Enden). Pildi tegi MARIAKE.
Minu jaoks on selles pirukas liiga vähe maitset. Teist korda vist ei teeks. Aitaks kindlasti kõige tugevamaitselisem juust mis poest leida :)
Porgandirohke pirukas
Rohke porgandiga pirukas on parim ahjusoojalt ja sobib hästi nt kuuma puljongi lisandiks. Tugevamaitseline juust täiendab porgandi mahedat maitset.