Porgandirohke pirukas

Rohke porgandiga pirukas on parim ahjusoojalt ja sobib hästi nt kuuma puljongi lisandiks. Tugevamaitseline juust täiendab porgandi mahedat maitset.

Kogus
kümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

Pirukapõhi:

150 g võid

3 dl nisujahu

näpuotsaga soola

3 sl külma vett

Täidis:

700-800 g porgandit

3 muna

1 dl 10% rõõska koort

150 g riivitud juustu

2 purustatud küüslauguküünt

riivitud muskaatpähklit

peterselli

soola ja musta pipart

Valmistamine

Näpi või, jahu ja sool segi, lisa külm vesi ja sega ühtlaseks tainaks. Pane täidise valmistamise ajaks külmkappi.

Keeda porgandid soolaga maitsestatud vees pehmeks. Koori ja lõika väikesteks kuubikuteks või viiludeks.

Klopi munad lahti, sega kohvikoorega ja maitsesta soola, pipra, muskaadi ja küüslauguga. Lisa porgandid ja riivjuust.

Suru tainas 24 cm läbimõõduga lahtikäiva pirukavormi põhja ja äärtele. Vala täidis tainale.

Puista peale peterselli ja küpseta 200-kraadises ahjus 40-50 minutit.

Serveeri soojalt.

Loe veel:

Retsept on raamatust "Kodukirja parimad palad 2008" (Pille Enden). Pildi tegi MARIAKE.

LISA KOMMENTAAR

Mariake
postitatud 19.09.2010 20:04

Minu jaoks on selles pirukas liiga vähe maitset. Teist korda vist ei teeks. Aitaks kindlasti kõige tugevamaitselisem juust mis poest leida :)