500 g kartulit
1 sibul
2 punast paprikat
2 sl hakitud värsket tüümiani e. aed-liivateed või majoraani
4 sl oliiviõli
300 g kirsstomateid
250 g (passata) tomatipüreed
250 g viilutatud fetajuustu
3 dl maitsestamata jogurtit
3 muna
25 g riivitud parmesani
Lõika kartulid paksudeks viiludeks, viiluta pommu, haki sibul ja küüslauk ning lõika paprika ribadeks. Keeda kartuliviile 5 minutit kergelt soolaga maitsestatud vees.
Siis nõruta hoolega ning pane koos pommu, sibula, küüslaugu ja paprikaga suurele ahjupannile. Maitsesta tüümiani või majoraaniga, nirista peale oliiviõli.
Küpseta 230kraadises ahjus umbes 20 minutit, köögivilju vahepeal korra segades.
Lisa tomatid ahjupannile ning küpseta veel 5 minutit, kuni tomatid servadest 'kortsu' tõmbuvad.
Alanda ahju kuumust 200 kraadini
Pane pooled köögiviljadest 2-liitrisesse ahjuvormi*, vala peale pool tomatipüreest ja kogu fetajuust. Nüüd kata ülejäänud köögiviljadega ning vala peale ülejäänud tomatipüree.
[Siinkohal võib roa sügavkülmutada].
Sega jogurt, munad ja parmesan, kalla vormi.
Küpseta 200kraadises ahjus 30 minutit, kuni jogurtikate on hüübinud.
Kaunista tüümianilehtedega.
Retsept on briti ajakirjast Delicious (Vegetarian moussaka recipe)
Moussaka taimetoitlasele