Moussaka taimetoitlasele

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g kartulit

1 pommu e. baklažaan

1 sibul

2 küüslauguküünt

2 punast paprikat

2 sl hakitud värsket tüümiani e. aed-liivateed või majoraani

4 sl oliiviõli

300 g kirsstomateid

250 g (passata) tomatipüreed

250 g viilutatud fetajuustu

3 dl maitsestamata jogurtit

3 muna

25 g riivitud parmesani

Valmistamine

Lõika kartulid paksudeks viiludeks, viiluta pommu, haki sibul ja küüslauk ning lõika paprika ribadeks. Keeda kartuliviile 5 minutit kergelt soolaga maitsestatud vees.

Siis nõruta hoolega ning pane koos pommu, sibula, küüslaugu ja paprikaga suurele ahjupannile. Maitsesta tüümiani või majoraaniga, nirista peale oliiviõli.

Küpseta 230kraadises ahjus umbes 20 minutit, köögivilju vahepeal korra segades.

Lisa tomatid ahjupannile ning küpseta veel 5 minutit, kuni tomatid servadest 'kortsu' tõmbuvad.
Alanda ahju kuumust 200 kraadini

Pane pooled köögiviljadest 2-liitrisesse ahjuvormi*, vala peale pool tomatipüreest ja kogu fetajuust. Nüüd kata ülejäänud köögiviljadega ning vala peale ülejäänud tomatipüree.

[Siinkohal võib roa sügavkülmutada].

Sega jogurt, munad ja parmesan, kalla vormi.

Küpseta 200kraadises ahjus 30 minutit, kuni jogurtikate on hüübinud.
Kaunista tüümianilehtedega.

Nipid ja soovitused:

  • Võid jagada toiduained ka kuue 3,5 dl mahutavusega portsjonvormi vahel. Küpseta samal temperatuuril 20 minutit.

Retsept on briti ajakirjast Delicious (Vegetarian moussaka recipe)

LISA KOMMENTAAR

Veronika
postitatud 09.12.2008 08:40

Ilus värviline on küll