6-8 väiksemat peeti
1 sl hakitud värsket rosmariini
2 tl uhmris kergelt purustatud koriandriseemneid
2-3 sl tumedat palsamiäädikat
2 sl külmpressitud rapsi- või oliiviõli
1 tl suhkrut
maitse järgi soola
Kitsejuustukaste:veidi maitsestamata jogurtit või keefirit
150 g kitsepiimast toorjuustu
purustatud musta pipart
Koori peedid ja lõika sektoriteks. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile. Puista-nirista peale ülejäänud ained ning sega peedid kergelt puulusikaga läbi, et komponendid seguneksid. Rösti peedisektoreid 225-kraadise ahju keskosas 30-40 minutit, kuni peedid on küpsed ja seest pehmed.
Kastme jaoks sega kitsejuustu hulka nii palju jogurtit või keefirit, et saad parajalt vedela kastme. Serveeri koos röstitud peediga.
NB! Suviste-varasügiseste peetide puhul pole suhkru lisamine vajalik!
Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed. Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Mina kasutasin hästi pisikesi, vast 3 cm läbimõõduga peete. Panin neile pooleks küpsetamisajaks fooliumi peale, et nad päris ära ei kuivaks. Jogurti kastet võib julgelt vähem teha. Aga samas oli mõnus seda ka järgmisel päeval liha juurde pakkuda.
Ahjupeedid kitsejuustukastmega
Ahjus küpsetatud peedid on mõnusalt magusad ja siin on seda tehtud koos põnevate vürtsidega. Kasuta võimalikult väikeseid peete - need jäävad röstides eriti magusad. Sel moel röstitud peedid sobivad hästi liha või kala lisandiks, ent ka värskele salatile.