Ahjupeedid kitsejuustukastmega

Ahjus küpsetatud peedid on mõnusalt magusad ja siin on seda tehtud koos põnevate vürtsidega. Kasuta võimalikult väikeseid peete - need jäävad röstides eriti magusad. Sel moel röstitud peedid sobivad hästi liha või kala lisandiks, ent ka värskele salatile.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
40-50 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

6-8 väiksemat peeti

1 sl hakitud värsket rosmariini

2 tl uhmris kergelt purustatud koriandriseemneid

2-3 sl tumedat palsamiäädikat

2 sl külmpressitud rapsi- või oliiviõli

1 tl suhkrut

maitse järgi soola

Kitsejuustukaste:

veidi maitsestamata jogurtit või keefirit

150 g kitsepiimast toorjuustu

purustatud musta pipart

Valmistamine

Koori peedid ja lõika sektoriteks. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile. Puista-nirista peale ülejäänud ained ning sega peedid kergelt puulusikaga läbi, et komponendid seguneksid. Rösti peedisektoreid 225-kraadise ahju keskosas 30-40 minutit, kuni peedid on küpsed ja seest pehmed.

Kastme jaoks sega kitsejuustu hulka nii palju jogurtit või keefirit, et saad parajalt vedela kastme. Serveeri koos röstitud peediga.

NB! Suviste-varasügiseste peetide puhul pole suhkru lisamine vajalik!

Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed. Pildi tegi Juta Kübarsepp

LISA KOMMENTAAR

Koogi Kata
postitatud 24.07.2010 14:40

Mina kasutasin hästi pisikesi, vast 3 cm läbimõõduga peete. Panin neile pooleks küpsetamisajaks fooliumi peale, et nad päris ära ei kuivaks. Jogurti kastet võib julgelt vähem teha. Aga samas oli mõnus seda ka järgmisel päeval liha juurde pakkuda.

Koogi Kata
postitatud 07.09.2015 10:02

Pilt ka: