Keedetud neerud

Juhised neerude keetmiseks.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

neeru

kupatamiseks vett

Viimaseks keetmiseks:

vett

soola

sibulat

juurpeterselli

porgandit

Valmistamine

Lõika veiseneerud pikuti pooleks ja leota külmas vahetatavas vees 3-4 tundi. Väiksemate loomade neere leota tervelt 1-2 tundi.

Siis kupata rohkes vees, vala vesi ära ja uhu külma veega üle.

Pane neerud uuesti keema, maitseks lisa viimasel keetmisel soola, sibulat, peterselli ja porgandid.

Keedetud neerud lõika õhukesteks viiludeks ja pane supisse või heledasse kastmesse. Selleks sobib hästi sibula-, peterselli- või tomatikaste.

Lisandiks sobivad keedetud kartulid või kartulipuder, hapukapsa- või rõikasalat.

Loe veel:

Retsept on Salme Masso raamatust "Lihtsaid toite" (1988)

LISA KOMMENTAAR