Juhised neerude keetmiseks.
neeru
kupatamiseks vett
vett
soola
sibulat
juurpeterselli
porgandit
Lõika veiseneerud pikuti pooleks ja leota külmas vahetatavas vees 3-4 tundi. Väiksemate loomade neere leota tervelt 1-2 tundi.
Siis kupata rohkes vees, vala vesi ära ja uhu külma veega üle.
Pane neerud uuesti keema, maitseks lisa viimasel keetmisel soola, sibulat, peterselli ja porgandid.
Keedetud neerud lõika õhukesteks viiludeks ja pane supisse või heledasse kastmesse. Selleks sobib hästi sibula-, peterselli- või tomatikaste.
Lisandiks sobivad keedetud kartulid või kartulipuder, hapukapsa- või rõikasalat.
Retsept on Salme Masso raamatust "Lihtsaid toite" (1988)
Keedetud neerud
Juhised neerude keetmiseks.