Pirnimoos sidruni ja rosmariiniga

Põnev keedis, kus rosmariin annab huvitavat maitset, sobib hästi röstisaiale ja tee kõrvale.

Kogus
1 liiter
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
1 tund
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

1 kg küpseid ja pehmemaid pirne

1 sidrun

1 rosmariinioks

1-2 dl vett

350 g moosisuhkrut

Valmistamine

Koori pirnid, eemalda südamik ja lõika pirnid väiksemateks tükkideks. Pane koos rosmariiniokste, sidrunimahla ja vähese veega potti.

Kuumuta tasasel tulel, kuni segu aurama hakkab. Keeda tasasel tulel umbes 30 minutit, kuni pirnid on pehmed. Eemalda rosmariinioks, hõõru pirnid läbi sõela või püreesta saumikseriga.

Pane pirnipüree uuesti potti ning sega juurde moosisuhkur. Kuumuta 10 minutit.
Jaota moos kuumadesse steriliseeritud purkidesse. Sulge purgid, jahuta moosid.

Loe veel:

Foto: Nami-Nami toimetaja Kaare Sova, stilistika: Nami-Nami toimetaja Martiina Anni.

LISA KOMMENTAAR

Kaare
postitatud 31.08.2019 10:59

Põnev moos. Sobiks juustu kõrvale!