Keedetud metssealiha kastmes

Vürtsikas leemes keedetud metssealiha, mida võiks serveerida keedetud kartulite, hautatud peetide ja õuntega.e

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

600 g kondita metssealiha

7 dl vett

1 dl hapukurgi- või hapukapsasoolvett

soola

4 tera musta pipart

3 tera vürtspipart

veidi ingverijuurt või muskaatpähklit

1 väike loorberileht

1 sibul

1 sl nisujahu ja veidi vett

1 sl kontsentreeritud tomatipastat

2 sl hapukoort

1 hapukurk

2 tl vürtsikastet

Valmistamine

Tükelda liha ja pane külma magedasse vette. Kuumuta keemiseni. Riisu vaht, lisa hapu mahl ja keeda liha nõrgal tulel peaaegu pehmeks (1,5-2 tundi).
Siis lisa sool, vürtsid ja sibul ning keeda liha pehmeks.
Tõsta lihatükid leemest välja. Tõsta serveerimisvaagnale ja hoia soojas.
Lisa leemele veega segatud jahu ja keeda 6-7 minutit. Maitsesta tomatipüree, hapukoore, hakitud kooritud hapukurgi ja vürtsikastmega. (Tomatipüree ja kurgid võib esmalt võis läbi hautada)
Tõsta kaste lihale.
Lisandiks sobivad keedetud kartulid, hautatud peedid ja õunad.

NB! Vana metssea liha võib enne keetmist marineerida hapus mahlas.

Retsept on Salme Masso ja Olga Relve raamatust "Lihatoidud" (1978)

LISA KOMMENTAAR

Timo
postitatud 25.02.2010 10:13

Väga hea ! Keedukartuliga sobis hästi.