Tükelda liha ja pane külma magedasse vette. Kuumuta keemiseni. Riisu vaht, lisa hapu mahl ja keeda liha nõrgal tulel peaaegu pehmeks (1,5-2 tundi).
Siis lisa sool, vürtsid ja sibul ning keeda liha pehmeks.
Tõsta lihatükid leemest välja. Tõsta serveerimisvaagnale ja hoia soojas.
Lisa leemele veega segatud jahu ja keeda 6-7 minutit. Maitsesta tomatipüree, hapukoore, hakitud kooritud hapukurgi ja vürtsikastmega. (Tomatipüree ja kurgid võib esmalt võis läbi hautada)
Tõsta kaste lihale.
Lisandiks sobivad keedetud kartulid, hautatud peedid ja õunad.
NB! Vana metssea liha võib enne keetmist marineerida hapus mahlas.
Retsept on Salme Masso ja Olga Relve raamatust "Lihatoidud" (1978)
Keedetud metssealiha kastmes
Vürtsikas leemes keedetud metssealiha, mida võiks serveerida keedetud kartulite, hautatud peetide ja õuntega.e