4 pardi rinnafileed (à 150 g)
1 hakitud sibul
50 g hakitud kreeka pähkleid
3 dl kanapuljongit
2 sl granaatõunasiirupit
kimp hakitud värsket peterselli kaunistamiseks
soola ja musta pipart
Maitsesta pardifileed soola ja pipraga. Aseta mõõdukalt kuumale pannile, nahapool allpool, ning küpseta 8-10 minutit, kuni nahk on krõbe ja kuldpruun.
Pööra pardifilee ringi ja küpseta 5-6 minutit, kuni part on küpsenud, aga keskelt veel kergelt roosakas.
Tõsta pardifilee soojale taldrikule, kata nt fooliumiga ja lase 10 minutit puhata. Hoia soojas.
Vala pannilt liigne rasv, jättes sinna umbes 1 sl pardirasva. Aja pann kuumaks, lisa hakitud sibul ja prae aeg-ajalt segades 5 minutit.
Lisa peenelt hakitud kreeka pähklid ja kuumuta 3 minutit. Lisa puljong, kuumuta keemiseni. Siis alanda veidi kuumust ning keeda tasasel tulel 5 minutit, kuni pool vedelikust on redutseerunud e. aurustunud.
Sega juurde granaatõunasiirup ning maitsesta kaste soola ja pipraga.
Lõika pardifileed viiludeks, aseta taldrikule. Nirista peale kastet ja kaunista hakitud peterselliga.
Retsept on briti ajakirjast BBC Good Food (October 1999, Sliced duck with walnut sauce). Retsepti testis ja pildi tegi Liina Vahter.
Ilmselt panin filee mõnevõrra kuumemale pannile kui ettenähtud, igatahes oli ta ca poole küpsetusajaga üsnagi tumedaks praadunud. Tulemus aga oli sellegipoolest väääga mõnus (pealt mõnusalt krõbe, sees kergelt roosakas). Kaste on ka maitsev.
sama siin - 3-4 minutit pealtpoolt ja 3 min altpoolt oleks küll olnud
Viilutatud pardifilee kreeka pähkli kastmega
Kiire ja lihtne, samas piisavalt eriline, nii et sobib ka pidulikumale lauale.