Vorstilõigud tarrendis

Vorstilõigud aedviljadega punases tomatitarrendis.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

500 g viinerit või keeduvorsti

2 dl keedetud/konservitud herneid

1 keedetud porgand

1 suurem marineeritud kurk

4 dl tomatimahla

4 dl puljongit

soola ja musta pipart

punet või riivitud muskaatpähklit

30 g želatiini

peterselli

sibulapealseid

Valmistamine

Sega tomatimahl ja puljong, maitsesta. Leota želatiin külmas vees ja sulata seejärel kuumas vees; lisa tomatipuljongile.
Vala vormi põhja õhuke kiht tarrendileent ja lase külmas kohas tarretuda.
Selle kihi peale laota ketasteks lõigatud viinerid või kuubikuteks lõigatud vorst, porgand, kurk ja herned.
Vala peale külm, juba tarduma hakkav leem. Siis pane toit külma kohta tarduma.

Retsept on Salme Masso (koost.) raamatust "Kokaraamat" (kirjastus Valgus, 1984)

LISA KOMMENTAAR