Lillkapsa-kartuli karriroog keedetud munadega

Väidetavalt meeldib see vürtsikas kookospiimaga vegetaarne curry isegi nendele, kes muidu lillkapsast ei söö.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

3 sl õli

1 suur hakitud sibul

1 hakitud punane tšillikaun (soovi korral eemalda seemned)

4 hakitud küüslauguküünt

pöidlasuurune jupp ingverijuurt - koori ja riivi

2 suurt tükeldatud kartulit (nn salatikartulit)

2 sl india karripastat (nt Patak's Cumin & chilli)

1 lillkapsas

4 dl kookospiima

6 keedetud muna

2 sl röstitud mandlilaaste soovi korral

suur peotäis hakitud värsket koriandrit

Valmistamine

Kuumuta suur vokk-pann või madal pott tuliseks. Lisa õli, seejärel sibul ning prae mõõdukal kuumusel 8-10 minutit, aeg-ajalt segades, kuni sibul on pehme ja kergelt kuldne.

Lisa tšilli, küüslauk ja ingver sibulasegule ning prae 2 minutit.

Tõsta veidi kuumust, lisa kartulid ja kuumuta segades 3-4 minutit.

Sega juurde karripasta, kuumuta 1 minut.

Lisa lillkapsaõisikud ning kuumuta veel 1 minut, rooga segades.

Vala juurde kookospiim ja sega põhjalikult läbi. Maitsesta soolaga, tõsta kuumust ja kuumuta roog keemiseni. Sega läbi, kata pott/pann poolenisti kaanega ning hauta tasasel tulel 20-25 minutit, tihti segades, kuni kaste on veidi paksenenud ja aedviljad pehmed.

Tõsta munapoolikud karriroa peale, lõikepind ülal. Kata pott/pann kaanega ja kuumuta tasasel tulel veel 1-2 minutit, kuni munad on soojad.

Puista peale röstitud mandleid ja hakitud koriandrit ning serveeri.

Retsept on briti ajakirjast Good Food (Cauliflower, egg & potato curry, October 2003). Juuresoleva foto saatis kasutaja Nipitiri.

LISA KOMMENTAAR

Nipitiri
postitatud 11.07.2008 23:32

Kui kookosemaitse ei meeldi, võib kookospiima asendada rõõsa koorega, tuleb samuti maitsev.