Värvikirev kihiline salat, millele rosinad lisavad magusust ja peet visuaalset sära. Salat tuleks valmistada läbipaistvas klaaskausis.
2 suurt keedetud porgandit
1 dl rosinaid
300 g riivitud juustu
2-3 küüslauguküünt
2 keedetud peeti
0.5 dl kreeka pähkleid
4-5 dl majoneesi
peotäis värsket tilli
peterselli
Lao salat kihiti klaaskaussi.
Esimene kiht: riivi porgandid jämedalt ning sega rosinatega. Kata majoneesiga.
Teine kiht: riivi juust jämedalt, sega peenestatud küüslauguga. Kata majoneesiga.
Kolmas kiht: riivi keedetud peet jämedalt ning sega hakitud kreeka pähklitega. Kata majoneesiga.
Lase paar tundi kuni üleöö jahedas maitsestuda.
Enne serveerimist kaunista hakitud maitserohelisega. Retsept pärit raamatust "Pereköögi kokaraamat" (2007). Pildi tegi KAJAKAS.
Tõeliselt hea ja mahlane salat.
Kolmekihiline salat
Värvikirev kihiline salat, millele rosinad lisavad magusust ja peet visuaalset sära. Salat tuleks valmistada läbipaistvas klaaskausis.