Seda mõnusat magustoitu võib teha nii mets- kui aedmaasikatega.
250 g head mahe kohupiima
100 g hapukoort
4 sl suhkrut
0.5 tl vanilliekstrakti
2 dl metsmaasikaid või 4 dl maasikaid
1 dl röstitud kaerahelbeid
Sega kohupiim hapukoore, 2 lusikatäie suhkru ja vanilliekstraktiga, klopi läbi.
Hõõru maasikad 2 lusikatäie suhkruga katki, siis sega õrnalt kohupiimakreemi hulka.
Tõsta kohupiimavaht magustoidupokaalidesse. Tõsta igale portsjonile peale paar lusikatäit röstitud kaerahelbeid ja kaunista (mets)maasikatega.
Roog on mugandatud L. Remmelgase raamatust "Magustoidud" (1985), pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
Maitses hea - ohh, ma ei hakka end tagasi hoidma - see oli võrratult hea, super! Teinekordki.
Väga hea!
Maasika-kohupiimavaht röstitud kaerahelvestega
Seda mõnusat magustoitu võib teha nii mets- kui aedmaasikatega.