Kartuliomletivorm

Kui külmkapis leidub keedetud kartuleid, siis vahelduseks võiks neid praadimise abil hoopis omleti sisse panna.

Kogus
kahele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

5 keedetud kartulit

5 muna

1 dl piima

50 g riivitud juustu

värsket hakitud tilli

värsket hakitud murulauku

soola ja musta pipart

Valmistamine

Määri ahjuvorm (umbes lasanjevormi mõõtu) võiga.

Lõika keedetud kartulid viiludeks, aseta vormi põhja kas kihiti või kergelt kohakuti.

Klopi munad, piim, riivitud juust, sool, pipar, hakitud till ja murulauk omavahel, siis kalla segu kartuliviiludele. Tõsta kahvli abil kartuliviile veidi, et munasegu ka kartulikihtide vahele voolaks. 

Küpseta 200kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni pind on kaunilt kuldne ja munamass hüübinud. Kui munamass veel hüübinud pole, aga roog pealt juba liialt tumedaks tõmbub, kata pealt fooliumiga.

Loe veel:

Retsept on Anni Arro raamatust "Salatid, pirukad, suupisted" (sõnastust veidi muudetud). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR