Ühepajatoit

Üks klassikalisi liharoogi eesti köögist. Ühepajatoitu võib valmistada nii sea-, veise- kui ka lambalihast. Vali nt taisem ribiliha, abatükk või praetükk või nn raieliha.

Vahendid kokkamiseks ning lauakatmiseks leiate kauplusest Apelsin.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g pehmet lambaliha või sealiha või veiseliha

2 sl rasva

1 l vett

4 porgandit

1 kaalikas

1 juurseller

6 kartulit

1 sibul

soola

Valmistamine

Lõika pehme liha 40-50grammisteks kuubikuteks.

Pruunista lihakuubikud hautamisnõus koos sibula ja selleriga. Lisa vett, nii et liha oleks kaetud ja hauta.

Lõika porgandid, seller ja kaalikas kuubikuteks, pruunista kergelt rasvas. Kui liha on poolpehme, lisa pruunistatud porgandid ja kaalikad ning sool. Hauta kaane all.

Poolpehmetele aedviljadele lisa kartulikuubikud, mis on eelnevalt kergelt üle pruunistatud. Hauta, kuni kõik toiduained on pehmed.

Lauale andmisel puista peale maitserohelist.

Retsept on Salme Masso (koost.) raamatust "Kokaraamat" (1984). Pildi tegi Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

triinu
postitatud 04.10.2008 16:09

väga hea nn baasretsept, mida saab lõputult varieerida. Praegu podiseb potis koos punase veini ja rosmariiniga.

Sussukas
postitatud 14.12.2008 12:29

Väga hea toit tuli! Pole ise selle peale tulnudki, et juurviljad enne läbi praadida.

Mirjam
postitatud 19.07.2012 14:18

Kasutasin hakkliha. Juursellerit ei pannud, selle asemel kasutasin brokkolit ja lillkapsast. Roosmariin andis erilise hõrgu maitse!

progressivegirl
postitatud 24.09.2012 21:04

Ülimaitsev jääb kui pannil pruunistada! Soovitan soojalt!

Ergo
postitatud 05.12.2013 21:28

Kanalihaga tuleb ka väga hea, midagi teistsugust ja huvitavat, lisaks lisasin brookolit ja kui oled üsnagi mugav inimene, kasutasin juurviljadena poest ostetud valmis mixi ;)

Mrju
postitatud 10.10.2018 17:09

kõike ei sobi ühte patta kokku ikka panna onju! Vana ütelus juba ja vanemaid inimesi tuleks ikka kuulata :)

Hexy
postitatud 10.12.2013 21:24

Tegin ilma sellerita, oli ka maitsev

Emma Lõvi
postitatud 09.06.2014 14:54

Lisasin lõpus värske kapsa, lihtsalt parim ühepajatoit!

Lilleke
postitatud 24.11.2014 14:23

Kuidas saada veiseliha pehmeks....mul kohe mitte ei jää... :(

Sass
postitatud 06.06.2022 18:09

Tuleb keeta 2-3 tunni...

Vôhik
postitatud 04.04.2016 21:44

Kaua umbes kogu toit hautamist tahab? Olen täitsa vôhik :)

aga
postitatud 21.05.2020 18:21

ca 1,5h

Maris
postitatud 27.10.2017 19:40

Olen katsetanud ka hästi lihase suitsuribiga. Väga maitsev sai.

Maits
postitatud 26.05.2020 19:36

Raske uskuda

Marisele
postitatud 07.09.2021 17:06

Suitsulihata pole üldse nii hea, tegelikult.Minu lapsepõlves olid kõik tükid suured ses toidus.

sirje
postitatud 04.02.2024 13:06

1,5 tundi kohe kindlasti ei lähe saab kiiremini,teen suitsupõsega mis annab toidule mõnusa suitsuse maitse