500 g pehmet lambaliha või sealiha või veiseliha
2 sl rasva
1 l vett
1 kaalikas
6 kartulit
1 sibul
Lõika pehme liha 40-50grammisteks kuubikuteks.
Pruunista lihakuubikud hautamisnõus koos sibula ja selleriga. Lisa vett, nii et liha oleks kaetud ja hauta.
Lõika porgandid, seller ja kaalikas kuubikuteks, pruunista kergelt rasvas. Kui liha on poolpehme, lisa pruunistatud porgandid ja kaalikad ning sool. Hauta kaane all.
Poolpehmetele aedviljadele lisa kartulikuubikud, mis on eelnevalt kergelt üle pruunistatud. Hauta, kuni kõik toiduained on pehmed.
Lauale andmisel puista peale maitserohelist.
Retsept on Salme Masso (koost.) raamatust "Kokaraamat" (1984). Pildi tegi Ilse Metsamaa.
väga hea nn baasretsept, mida saab lõputult varieerida. Praegu podiseb potis koos punase veini ja rosmariiniga.
Väga hea toit tuli! Pole ise selle peale tulnudki, et juurviljad enne läbi praadida.
Kasutasin hakkliha. Juursellerit ei pannud, selle asemel kasutasin brokkolit ja lillkapsast. Roosmariin andis erilise hõrgu maitse!
Ülimaitsev jääb kui pannil pruunistada! Soovitan soojalt!
Kanalihaga tuleb ka väga hea, midagi teistsugust ja huvitavat, lisaks lisasin brookolit ja kui oled üsnagi mugav inimene, kasutasin juurviljadena poest ostetud valmis mixi ;)
kõike ei sobi ühte patta kokku ikka panna onju! Vana ütelus juba ja vanemaid inimesi tuleks ikka kuulata :)
Tegin ilma sellerita, oli ka maitsev
Lisasin lõpus värske kapsa, lihtsalt parim ühepajatoit!
Kuidas saada veiseliha pehmeks....mul kohe mitte ei jää... :(
Tuleb keeta 2-3 tunni...
Kaua umbes kogu toit hautamist tahab? Olen täitsa vôhik :)
ca 1,5h
Olen katsetanud ka hästi lihase suitsuribiga. Väga maitsev sai.
Raske uskuda
Suitsulihata pole üldse nii hea, tegelikult.Minu lapsepõlves olid kõik tükid suured ses toidus.
1,5 tundi kohe kindlasti ei lähe saab kiiremini,teen suitsupõsega mis annab toidule mõnusa suitsuse maitse
Ühepajatoit
Üks klassikalisi liharoogi eesti köögist. Ühepajatoitu võib valmistada nii sea-, veise- kui ka lambalihast. Vali nt taisem ribiliha, abatükk või praetükk või nn raieliha.
Vahendid kokkamiseks ning lauakatmiseks leiate kauplusest Apelsin.