Kena tomati-kitsejuustupirukas

Kaunis einepirukas, mis on maitsev nii soojalt kui leigelt. Serveeri koos salatilehtedega või mõne toorsalatiga.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
15 minutit + 30 minutit ahjus
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

Põhi:

100 g võid

150 g nisujahu (u 2.5 dl)

0.25 tl soola

2-3 sl külma vett

Täidis:

2 dl piima

2 sl hapukoort

soola ja musta pipart

200 g kirsstomateid

200 g koorikuga kitsejuustu

paar oksa värsket tüümiani (ainult lehti)

3 muna

25 g riivitud parmesani

Valmistamine

Valmista kõigepealt tainas. Sega jahu ja sool ning haki juurde või. Kui segu on ühtlaselt purune, siis lisa 1-2 sl vett ja suru tainas kokku, vajadusel lisa veel veidi vett. Rulli lahti, vooderda sellega 24 cm pirukavorm.

Lõika kitsejuust 2 cm viiludeks ja laota need kenasti pirukapõhjale. Jaota kirsstomatid juustuviilude vahele. Puista peale veidi tüümianilehti. Klopi munad lahti, lisa piim ja hapukoor, maitsesta soola-pipraga. Kalla segu pirukale. Puista peale riivitud juust.

Küpseta 200kraadises ahjus 25-30 minutit, kuni munasegu on hüübinud ja pirukas pealt kuldne.

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Martiina.

LISA KOMMENTAAR

MarisL
postitatud 03.07.2008 22:13

Oli väga maitsev, ehkki otsustasin nisujahu asendada grahamjahuga ja hapukoore asemel Soome smetana-nimelist piimatoodet. Kõik kitsejuustu sisaldav on nii nami-nami!

piret
postitatud 26.07.2008 16:00

väga hea t6esti oli. muna pidin kyll kaks tykki juurde lisama ja ka natuke hapukoort. Jäi väheks lihtsalt. aga eks see s6ltub juba täpsemalt tomatite suurusest, mida katta vaja ning vormi suurusest. m6nusalt magus tuli.

Sirliiz
postitatud 16.08.2008 23:09

Kuigi ma ei ole just eriline kitsejuustu sõber, siis seda pirukat teeks teinekordki.

Mari
postitatud 30.11.2008 12:12

Tõesti väga maitsev ja lihtne valmistada!

susi
postitatud 26.02.2011 11:42

Maitsev, lihtne, õnnestus kohe esimesel korral!

Martiina
postitatud 02.09.2015 17:16

Iseenesest maitsev, aga ma oleks rohkem tomatit tahtnud. Hetkel jäi neid väga hõredalt.