100 g võid
150 g nisujahu (u 2.5 dl)
0.25 tl soola
2-3 sl külma vett
Täidis:2 dl piima
2 sl hapukoort
soola ja musta pipart
200 g kirsstomateid
200 g koorikuga kitsejuustu
paar oksa värsket tüümiani (ainult lehti)
3 muna
25 g riivitud parmesani
Valmista kõigepealt tainas. Sega jahu ja sool ning haki juurde või. Kui segu on ühtlaselt purune, siis lisa 1-2 sl vett ja suru tainas kokku, vajadusel lisa veel veidi vett. Rulli lahti, vooderda sellega 24 cm pirukavorm.
Lõika kitsejuust 2 cm viiludeks ja laota need kenasti pirukapõhjale. Jaota kirsstomatid juustuviilude vahele. Puista peale veidi tüümianilehti. Klopi munad lahti, lisa piim ja hapukoor, maitsesta soola-pipraga. Kalla segu pirukale. Puista peale riivitud juust.
Küpseta 200kraadises ahjus 25-30 minutit, kuni munasegu on hüübinud ja pirukas pealt kuldne.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Martiina.
Oli väga maitsev, ehkki otsustasin nisujahu asendada grahamjahuga ja hapukoore asemel Soome smetana-nimelist piimatoodet. Kõik kitsejuustu sisaldav on nii nami-nami!
väga hea t6esti oli. muna pidin kyll kaks tykki juurde lisama ja ka natuke hapukoort. Jäi väheks lihtsalt. aga eks see s6ltub juba täpsemalt tomatite suurusest, mida katta vaja ning vormi suurusest. m6nusalt magus tuli.
Kuigi ma ei ole just eriline kitsejuustu sõber, siis seda pirukat teeks teinekordki.
Tõesti väga maitsev ja lihtne valmistada!
Maitsev, lihtne, õnnestus kohe esimesel korral!
Iseenesest maitsev, aga ma oleks rohkem tomatit tahtnud. Hetkel jäi neid väga hõredalt.
Kena tomati-kitsejuustupirukas
Kaunis einepirukas, mis on maitsev nii soojalt kui leigelt. Serveeri koos salatilehtedega või mõne toorsalatiga.