Suitsulõhepirukas

Mõnus einepirukas rohke juustu ja külmsuitsulõhega sobib nii kohvilauale, kergeks eineks kui ka veinikõrvaseks. Piruka teeb eriti mõnusaks mure põhi.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
20 minutit + 40 minutit ahjus
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

Põhi:

150 g nisujahu (2,5 dl)

1.5 tl küpsetuspulbrit

0.5 tl soola

100 g võid

0.5 dl 35% rõõska koort

Täidis:

200 g riivitud juustu

100 g õhukeselt viilutatud külmsuitsulõhet

3-4 talisibulat (ainult valget osa)

0.5 dl hakitud tilli

purustatud musta pipart

3 muna

1.5 dl 35% rõõska koort

Valmistamine

Sega jahu küpsetuspulbri ja soolaga, seejärel pehme võiga. Lisa rõõsk koor.

Sega tainas ühtlaseks ning suru 24 cm läbimõõduga lahtikäiva ja võiga määritud vormi põhja.

Haki talisibul väiksemateks tükkideks, riivi juust ja lõika külmsuitsulõhe viiludeks.

Laota juust, suitsulõhe, talisibul ja hakitud till kihiti tainale. Maitsesta pipraga.

Klopi rõõsk koor ja munad ühtlaseks, vala pirukale.

Küpseta 200kraadises ahjus 30-35 minutit, kuni pirukas on pealt kuldne.

Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

kristi
postitatud 13.07.2008 22:42

Natuke soolane,aga muidu väga hea-tasub proovida. Teinekord proovin kodujuustu ja tomatiga.

evelyn
postitatud 21.04.2012 11:36

Lemmik! Lihtne teha ja väga maitsev!

Evelyn
postitatud 19.02.2013 21:27

Väga lihtne ja kindel hitt! Soovitan! Aitäh retsepti eest:)

Tiina
postitatud 30.12.2017 12:49

Mõnus pirukas, tegin kohvikoorega.

JuliaK
postitatud 13.11.2022 15:14

Väga mõnus! Sai tehtud tänaseks isadepäevaks :)