Mõnus einepirukas rohke juustu ja külmsuitsulõhega sobib nii kohvilauale, kergeks eineks kui ka veinikõrvaseks. Piruka teeb eriti mõnusaks mure põhi.
150 g nisujahu (2,5 dl)
1.5 tl küpsetuspulbrit
0.5 tl soola
100 g võid
0.5 dl 35% rõõska koort
200 g riivitud juustu
100 g õhukeselt viilutatud külmsuitsulõhet
3-4 talisibulat (ainult valget osa)
0.5 dl hakitud tilli
purustatud musta pipart
3 muna
1.5 dl 35% rõõska koort
Sega jahu küpsetuspulbri ja soolaga, seejärel pehme võiga. Lisa rõõsk koor.
Sega tainas ühtlaseks ning suru 24 cm läbimõõduga lahtikäiva ja võiga määritud vormi põhja. Haki talisibul väiksemateks tükkideks, riivi juust ja lõika külmsuitsulõhe viiludeks.
Laota juust, suitsulõhe, talisibul ja hakitud till kihiti tainale. Maitsesta pipraga.
Klopi rõõsk koor ja munad ühtlaseks, vala pirukale.
Küpseta 200kraadises ahjus 30-35 minutit, kuni pirukas on pealt kuldne.
Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Natuke soolane,aga muidu väga hea-tasub proovida. Teinekord proovin kodujuustu ja tomatiga.
Lemmik! Lihtne teha ja väga maitsev!
Väga lihtne ja kindel hitt! Soovitan! Aitäh retsepti eest:)
Mõnus pirukas, tegin kohvikoorega.
Väga mõnus! Sai tehtud tänaseks isadepäevaks :)
Suitsulõhepirukas
Mõnus einepirukas rohke juustu ja külmsuitsulõhega sobib nii kohvilauale, kergeks eineks kui ka veinikõrvaseks. Piruka teeb eriti mõnusaks mure põhi.