1 l keefirit või hapendatud täispiima
1 pikk või 2-3 väikest värsket kurki
peotäis sibulapealseid
200 g head keeduvorsti või sinki
krõmspuvaid rediseid soovi korral
hakitud värsket tilli
soola ja musta pipart
Kaunistuseks:kurgirohuõisi või tilli
Haki sibulapealsed, kurk ja vorst, pane suurde kaussi. Lisa keefir/joogiskyr/hapendatud täispiim, sega läbi. Maitsesta soola-pipra ja tilliga.
Kaunista hakitud tilli või/ja kurgirohuõitega.
mõnus, mulle meeldib! Lastele meeldis rohkem kui peediga tehtud variandid.
Ma tegin eile soolast keefirisuppi ja see oli tõesti väga intrigeerivalt lihtne ja maitsev seejuures. Arvasin, et keefirisupp ilma hapukurgi ja munata jääb hõredaks, aga ei, maamehesink andis tugeva noodi ja ei tekkinud tunnet, et miskit on puudu:)
Mina sinki ja vorsti ei lisanud, meeldis meie perele küll. Merleli andis hea mõtte teinekord võiks keedumuna lisada.
Soola jätaks ka mängust välja,vorst piisavalt soolane. Õigemini polnudki soola majas ja väga hea tuli.
Mina täna tegin ja lisasin ka keedu kartult mis olid eilsest praest üle jäänud väga maitsev.
Super hea,eile alles tegin!
Sain redise külmsuppi hotellis, seal oli redis peene riiviga riivitud , andis huvitava täpilise efekti ja maitses :)
See supp ja kama on minu jaoks kaks täiuslikku palavate ilmade toitu :)
5+
Külmsupp köögiviljade ja keeduvorstiga
Lihtne ja eriti kiiresti valmiv külm keefirisupp, mis inspireeritud ühest vanast Salme Masso retseptist. Keefiri asemel võib kasutada ka hapendatud täispiima või joogiskyri (vt siia).