500 g kapsast
1 dl vett
1 tl soola
500 g (kodust) hakkliha
4 sl MEIRA röstitud sibulahelbeid
2 muna
Lõika kapsas peenikesteks ribadeks. Pane potti koos 1 dl vee ning teelusikatäie soolaga ning hauta tasasel tulel umbes 10 minutit, kuni kapsas pehmeneb. Lase veidi jahtuda.
Sega kausis hakkliha, muna, sibulalaastud, sool ja pipar ühtlaseks. Sega juurde jahtunud hautatud kapsas.
Suru tainas küpsetuspaberiga määritud suuremasse keeksivormi.
Küpseta 200kraadise ahju keskosas umbes 1 tund, kuni hakklihavorm on läbi küpsenud ja pealt pruunistunud.
* Kui soovid hakk-kotlette valmistada, siis vormi segust märgade käte abil pätsid ning prae pannil mõõdukal tulel mõlemalt poolt kuldseks.
* Stoovitud spinati retsept on siin.
Retsept on pärit kasutaja Thredahlia blogist.
Väga-väga maitsev! Meie kodus leiab see retsept kindlasti kordamist, esmane katse sai metskitse hakklihast. Kapsas annab kergust ja magusat maitset.
Kapsas annab pikkpoisile mõnusalt mahlasust ja veidi magusa maitse ning röstitud sibulalaastud sobivad sinna nagu rusikas silmaauku.
Liitun kiidulauluga. :) Tõeliselt maitsev vorm! Kapsas tegi vormi nii kohevaks. Juurde tegin ahjukartuleid ja valget kastet. Lisandiks oli kodune laimi-mangochutney.
Kapsa-hakklihavorm röstitud sibulaga
Siin retseptis on kasutatud röstitud sibulahelbeid. Soovi korral asenda tavalise hakitud ja praetud sibulaga. Samast hakkmassist võid valmistada ka tavalisi hakk-kotlette.
Kapsa-hakklihavorm on maitsev ka külmalt - nt võileiva peal või koos stoovitud spinatiga (fotol).