Roheline salat kirsstomatite ja piiniaseemnetega

Kena roheline salat sobib nii eelroaks kui ka põhiroa lisandiks.

Kogus
kaheksale kuni kümnele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
15 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1.5 l erinevaid salatilehti - sh

rukolat e. põld-võõrkapsast

ja rooma salatit

ja tammelehesalatit

250 g kirsstomateid

0.5 dl röstitud piinia- või seedermänniseemneid

Salatikaste:

0.5 dl külmpressitud oliiviõli

2 sl palsamiäädikat

soola ja musta pipart

Valmistamine

Pese salatilehed, kuivata hoolega ning rebi väiksemateks tükkideks. Pese kirsstomatid ja lõika pooleks.

Pane salatilehed ja tomat kaussi. Nirista peale oliiviõli ja veiniäädikas ning sega õrnalt läbi. Puista peale veidi musta pipart ning röstitud piiniaseemneid.

Retsept on pärit Soome ajakirjast MAKU (Vihreä salaatti). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

Liisi
postitatud 30.01.2011 21:37

Väga hea. Piiniaseemned asendasin kreeka pähklitega.

Pille
postitatud 04.05.2016 08:57

Liisi on sellise pildi saatnud:

Kaare
postitatud 04.05.2016 09:23

Mulle maitses! Panin tiba soola ka :)