Kikerherne-tomatisupp chorizoga

Toekas supp jahedateks sügis- ja talveõhtuteks.

Kogus
kümnele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
1 tund
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 sl oliiviõli

2 suurt sibulat

4 küüslauguküünt

1 pikk roheline tšillikaun

1 sl jahvatatud vürtsköömneid

1 tl mahedat suitsupaprikat

1.2 kg purustatud tomatit (3x400 g purki)

1.6 kg kikerherneid (4x400 g purki, loputa ja nõruta)

1.25 l kuuma aedvilja- või kanapuljongit

200 g chorizo vorsti

soola ja musta pipart

peotäis värsket hakitud koriandrit

sektoriteks lõigatud laimi serveerimiseks

Valmistamine

Haki sibul, purusta küüslauguküüned. Eemalda tšillikaunast seemned, haki tšilli peeneks. Kurna ja loputa kikerherned. Haki koriander. Lõika laim sektoriteks. 

Kuumuta oliiviõli hästi suures paksupõhjalises potis mõõdukal tulel. Lisa sibul ning prae aeg-ajalt segades 6-8 minutit, kuni sibul pehmeneb.

Lisa küüslauk, tšilli, vürtsköömned ning suitsupaprika. Kuumuta minut aega, et aroomid avaneksid.

Lisa tomatid, kikerherned ning puljong. Kata pott pooleldi kaanega ning keeda tasasel tulel aeg-ajalt segades 25 minutit, kuni supp pakseneb veidi.

Tõsta pott tulelt ning lase veidi jahtuda.

Püreesta pool supist kannmikseris. Pane tagasi potti, sega ja kuumuta läbi.

Lõika chorizo kuubikuteks ning prae pannil keskmisel tulel 3-4 minutit, kuni vorst on krõbe.

Jaota supp kaussidesse, puista peale koriander ja chorizo-kuubikud ning anna kõrvale laimisektorid.
 

Loe veel:

Retsept on pärit Briti ajakirjast Delicious (Bill Granger, February 2008, Chickpea and tomato soup with chorizo and green chilli). Pildi tegi FRIEDA.

LISA KOMMENTAAR