2 sl oliiviõli
2 suurt sibulat
1 pikk roheline tšillikaun
1 sl jahvatatud vürtsköömneid
1 tl mahedat suitsupaprikat
1.2 kg purustatud tomatit (3x400 g purki)
1.6 kg kikerherneid (4x400 g purki, loputa ja nõruta)
1.25 l kuuma aedvilja- või kanapuljongit
200 g chorizo vorsti
soola ja musta pipart
peotäis värsket hakitud koriandrit
sektoriteks lõigatud laimi serveerimiseks
Haki sibul, purusta küüslauguküüned. Eemalda tšillikaunast seemned, haki tšilli peeneks. Kurna ja loputa kikerherned. Haki koriander. Lõika laim sektoriteks.
Kuumuta oliiviõli hästi suures paksupõhjalises potis mõõdukal tulel. Lisa sibul ning prae aeg-ajalt segades 6-8 minutit, kuni sibul pehmeneb.
Lisa küüslauk, tšilli, vürtsköömned ning suitsupaprika. Kuumuta minut aega, et aroomid avaneksid.
Lisa tomatid, kikerherned ning puljong. Kata pott pooleldi kaanega ning keeda tasasel tulel aeg-ajalt segades 25 minutit, kuni supp pakseneb veidi.
Tõsta pott tulelt ning lase veidi jahtuda.
Püreesta pool supist kannmikseris. Pane tagasi potti, sega ja kuumuta läbi.
Lõika chorizo kuubikuteks ning prae pannil keskmisel tulel 3-4 minutit, kuni vorst on krõbe.
Jaota supp kaussidesse, puista peale koriander ja chorizo-kuubikud ning anna kõrvale laimisektorid.
Retsept on pärit Briti ajakirjast Delicious (Bill Granger, February 2008, Chickpea and tomato soup with chorizo and green chilli). Pildi tegi FRIEDA.
Kikerherne-tomatisupp chorizoga
Toekas supp jahedateks sügis- ja talveõhtuteks.