Maitsev suitsukalasalat munaga

Maitsev lihtne suitsukalasalat, mis sobib hästi niisama söömiseks või leiva peale. Mina kasutasin kuumsuitsu mereahvenat, aga sobivad ka muud maitsvad kuumsuitsukalad.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
25 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 väiksem kuumsuitsukala (nt mereahven)

4 muna

1-2 (punast) sibulat

värsket tilli ja

murulauku

Hellmann's majoneesi

soola ja musta pipart

Valmistamine

Keeda mune 10 minutit, siis jahuta jooksva külma vee all, koori ning suru munad kahvliga katki. 

Koori ja haki sibul peeneks. Puhasta suitsukala ning lõika väiksemateks tükkideks.

Sega kausis sibul, hakitud munad, suitsukala ja maitseroheline. Sega juurde nii palju majoneesi, et ained oleksid omavahel seotud.

Soovi korral maitsesta soola ja pipraga.

LISA KOMMENTAAR

profa
postitatud 20.02.2008 18:46

Kuna ma ei ole suurem magusasõber, pannkoogid aga siiski maitsevad, siis taoline salat on üks kolmest pannkoogitäidisest, mida ma ikka ja jälle valmistan. Kaks ülejäänud täidist on juustu-küüslaugu-majoneesi ja kodujuustu-sibula-suitsulõhe.

Tullia
postitatud 09.05.2009 08:34

Kuna suitsukala on hetkel kodus palju, tegin õhtuks seda suitsukalasalatit, mida sõime leiva ja rohelise salatiga.

Laurentzius
postitatud 29.08.2014 18:04

Vaga hea salat, eriti rukkileiva peale! Mina panin kaks muna ja 150 g suitsumakrelli, serveerisin marineeritud kurgi viiludega.

Tiina
postitatud 13.09.2014 19:32

Panin värsket kurki ka lisaks. Huvitaval kombel tuli salat magusapoolne, ei saagi aru, millises komponendis põhjus on. Majoneesiga salatid kipuvad muidu pigem hapud olema. Kasutasin angersäga.

Monika Eklund
postitatud 28.04.2016 18:59

Aastaid on olnd mu lemmik!

Ulvi Vahtel
postitatud 28.04.2016 20:38

Klassika nõuka ajast!

nisanäppar
postitatud 29.04.2016 18:53

milline on hea majonees???

Pille
posted on 29.04.2016 19:28

Eks see ole maitse asi, nisanäppar, aga seal kipub hind natuke rolli mängivat :)

Vaike Silmato
postitatud 02.09.2016 15:14

Üks minu lemmiksalatitest. Nõukaajal tegin suitsutursast, nüüd heigist või ka mereahvenast, hea ikkagi. Kausitäis kaob nagu vits vette.

Merle
postitatud 18.10.2016 21:55

Väga maitsev, sellest saab nüüd mu lemmik.

Kai
postitatud 28.10.2016 16:00

Mina panen veidi sidrunimahla ka ja põhiliselt heigist või tursast. Ikka väga hea.

Merle
postitatud 19.12.2016 17:33

hea, tehtud juba ENSV ajal ja nagu mäletan ka lapsena..

Marko
postitatud 15.04.2018 11:00

Kui niisama salatina süüa, siis on see piisav kogus ühele. Kui leiva peale panna, kahele.