300 g toorest peeti
1 tk sibulat
400 g veise- hakkliha
5 dl puljongit (võib valmistada 1 puljongikuubikust)
2 dl tumedat riisi
2 sl hakitud värsket estragoni
1 sl hakitud värsket peterselli
1 tl soola
Estragoni-koorekaste:2 dl hapukoort
0.5 tl sidrunipipart
1 sl hakitud värsket estragoni
Riivi peet jämeda riiviga, haki sibul. Kuumuta paksupõhjalises potis õli, lisa peet ja sibul ning kuumuta läbi. Lisa hakkliha ja pruunista.
Lisa potti puljong, riis ja estragon ning hauta aeg-ajalt segades 20 minutit. Maitsesta soola ja peterselliga.
Kõrvale serveeri estragoni-koorekastet (sega ained lihtsalt omavahel).
100 rooga sarjast pärit retsept. Pildi tegi SINNER.
Tegin hakitud kalkuni kintsulihaga, lisasin veel porgandit ja kapsast ja maitseaineid oleks ka võinud rohkem olla, kui retseptis ette nähtud. Väga hää toit sai :)
minu jaoks natuke magus, aga siiski väga hea.
Maitsev roog!
Peeti panen ma rohkem, riisi selle võrra vähem. Kastet juurde ei tee, serveerin värske salatiga. Olen teinud juba korduvalt. Lihtne teha, maitsev ja tervislik.
Peedi-hakklihahautis