Koostisosad

300 g toorest peeti

1 tk sibulat

õli

400 g veise- hakkliha

5 dl puljongit (võib valmistada 1 puljongikuubikust)

2 dl tumedat riisi

2 sl hakitud värsket estragoni

1 sl hakitud värsket peterselli

1 tl soola

Estragoni-koorekaste:

2 dl hapukoort

0.5 tl sidrunipipart

1 sl hakitud värsket estragoni

Valmistamine

Riivi peet jämeda riiviga, haki sibul. Kuumuta paksupõhjalises potis õli, lisa peet ja sibul ning kuumuta läbi. Lisa hakkliha ja pruunista.
Lisa potti puljong, riis ja estragon ning hauta aeg-ajalt segades 20 minutit. Maitsesta soola ja peterselliga.
Kõrvale serveeri estragoni-koorekastet (sega ained lihtsalt omavahel).

100 rooga sarjast pärit retsept. Pildi tegi SINNER.

LISA KOMMENTAAR

Tiina
postitatud 08.10.2008 12:16

Tegin hakitud kalkuni kintsulihaga, lisasin veel porgandit ja kapsast ja maitseaineid oleks ka võinud rohkem olla, kui retseptis ette nähtud. Väga hää toit sai :)

Sinner
postitatud 23.04.2009 15:14

minu jaoks natuke magus, aga siiski väga hea.

Hexy
postitatud 26.10.2014 17:31

Maitsev roog!

tiipele
postitatud 20.09.2018 16:28

Peeti panen ma rohkem, riisi selle võrra vähem. Kastet juurde ei tee, serveerin värske salatiga. Olen teinud juba korduvalt. Lihtne teha, maitsev ja tervislik.