Õrnsoolaheeringas punapeediga

Kaunivärviline heeringas. Võta kaks õrnsoolatud heeringat või 4 fileed.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

200 g VIČI õlivaba heeringafileed

1-2 väikest šalottsibulat

1 küüslauguküüs

1 dl peedimarinaadi

1 tl laimi mahla

2.5 tl mett

1 dl marineeritud peedikuubikuid

Kaunistuseks:

värsket tilli

laimisektoreid

Valmistamine

Loputa heeringafileed hoolega külma veega ning kuivata köögipaberiga - kui kasutad VIČI õlivaba heeringat, siis pole see muidugi vajalik. Lõika heeringafileed paraja suurusega tükkideks.

Koori sibul ja küüslauk ning lõika õhukesteks viiludeks. 

Sega peedivedelik, laimimahl ja mesi omavahel, kalla sibula- ja küüslauguviiludele ning heeringatükkidele. Lase veidi külmas maitsestuda.

Aseta heeringatükid, sibula- ja küüslaugurõngad ning peedikuubikud kenasti serveerimisvaagnale. Vala peale mee-peedi-laimi marinaad. Kaunista värske tilli ja laimisektoritega.

Nipid ja soovitused:

  • Gluteenivaba dieedi korral kontrolli, et marineeritud peedid on valmistatud gluteenivaba äädikaga. 

Loe veel:

Ruokamaailma idee, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 26.03.2016 09:44

Väga maitsev ! Kindlasti teen ka edaspidi:)