Loputa heeringafileed hoolega külma veega ning kuivata köögipaberiga - kui kasutad VIČI õlivaba heeringat, siis pole see muidugi vajalik. Lõika heeringafileed paraja suurusega tükkideks.
Koori sibul ja küüslauk ning lõika õhukesteks viiludeks.
Sega peedivedelik, laimimahl ja mesi omavahel, kalla sibula- ja küüslauguviiludele ning heeringatükkidele. Lase veidi külmas maitsestuda.
Aseta heeringatükid, sibula- ja küüslaugurõngad ning peedikuubikud kenasti serveerimisvaagnale. Vala peale mee-peedi-laimi marinaad. Kaunista värske tilli ja laimisektoritega.
Nipid ja soovitused:
Gluteenivaba dieedi korral kontrolli, et marineeritud peedid on valmistatud gluteenivaba äädikaga.
Õrnsoolaheeringas punapeediga
Kaunivärviline heeringas. Võta kaks õrnsoolatud heeringat või 4 fileed.