Vürtsikas põdralihapada

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

100 g peekonit

500 g põdraliha (praetükk)

2 tk sibulat

400 g purk köögiviljadega tomatikastet

1 dl liha- puljongit

1 dl rõõska koort

1 dl rõõska koort

1 tl kuivatatud või paar oksa värsket rosmariini

0.5 dl pärlsibulaid

0.5 dl kooritud küüslauku

0.5 tk paprikat

paar-kolm kauna tšillikauna

Valmistamine

Lõika peekon viiludeks ja pane potti pruunistuma. Tükelda põdraliha kuubikuteks ja lisa 2-3 jaos peekoniviilude juurde pruunistuma.
Haki sibul peeneks, lisa potti.
Kalla köögivilja-tomatikaste lihatükkidele, samuti puljong ja koor. Sega ja jäta umbes tunniks ajaks väikesel tulel kaane all hauduma.
Lisa rosmariin, pärlsibulad, küüslauguküüned ja väikesteks kuubikuteks tükeldatud paprika. Hauta veel umbes 30 minutit, maitse ja vajadusel lisa maitseaineid.
Pajaroa juurde võib keeta kas tumedat riisi, odrakruupe või kuskussi.

Retsept on ajakirjast Kodu & Aed (november 2001, Marja Järvelini retsept)
LISA KOMMENTAAR

Sirliiz
postitatud 28.02.2010 21:43

Kasutasin purustatud tomateid ja pool purki miskit vene päritolu pommuadžikat retseptis nõutud köögiviljadega tomatikastme asemel. Puljongit ei lisanud ja ühest tšillipiprast oli ka minu arust küll. Pärlsibulaid sai ka pisut enam hautisse. Kõrvale keedetud riis.

elve
postitatud 21.11.2010 20:07

Mõnus tummine pajaroog. Tomatikastme keetsin ise purustatud tomatitest, ananassist, sibulast ja küüslaugust. Keskturu adžikat panin 2 tl + 2 tšillit aga ikka oleks tulisemat tahtnud.