Arancini e. frititud risotopallid

Kogus
kahele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

Risotosegu:

2-3 dl ülejäänud risotoriisi või soolast riisiputru

1 tk muna

5 sl riivsaia

1 sl hakitud värsket peterselli

kuubikuteks lõigatud Mozzarella, Atleedi vm juustu

Paneerimiseks:

4 sl riivsaia

0.5 sl hakitud värsket peterselli

Frittimiseks:

õli

Lisaks:

Maldoni meresoola

Valmistamine

Kuumuta väikeses sügavas potis umbes 3 cm õli.
Sega risoto (fotol on kõrvitsarisoto), muna, 1 dl riivleiba ja 1 sl hakitud peterselli suures kausis.
Lõika juust 1 cm kuubikuteks.
Sega taldrikul riivsai ja petersell (paneeringu jaoks), pane kõrvale.
Võta umbes 2 sl riisisegu, suru peopesas laiaks. Aseta juustukuubik keskele ja mätsi riisisegu ümber juustukuubiku, nii et saad ilusa ümmarguse palli (klõpsa fotol!)
Veereta riisipalle peterselli-riivsaia segus.
Prae kuumas õlis, kuni risotopallid on kuldpruunid, krõbedad ja läbinisti kuumad (umbes 4 minutit).
Lase liigsel rasval köögipaberile nõrguda. Serveerimisel puista peale Maldoni meresoolahelbeid.

LISA KOMMENTAAR

Gea
postitatud 23.03.2010 20:45

Kiiduväärt retsept. Need pallikesed on nüüd meie pere vaieldamatult lemmikud.

Hexy
postitatud 10.10.2015 15:42

Tegin kõrvitsarisotost neid pallikesi, minul nad küll päris pallikeste kujuga ei olnud, aga maitse oli väga hea.