250 g veise- või kodust hakkliha
1 sibul
200 g tatart
praadimiseks õli
5 dl keeva vett
soola ja musta pipart
Pruunista hakkliha pannil õlis, siis lisa riivitud porgand ja hakitud sibul, maitsesesta soola ja pipraga ning kuumuta läbi.
Kuumuta tatar potis väheses õlis kergelt kuldseks (umbes 5 minutit). Lisa praetud hakkliha-sibula-porgandi segu ning seejärel lisa keev vesi. Kata pott kaanega ning hauta tasasel tulel 30-40 minutit, kuni tatar on pehme.
Serveeri hapukurgi ja külma kastmega või mõne vitamiinirikka toorsalatiga.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Tõesti väga hea puder tuli. Mu mees ütles selle peale: Esimest korda seda putru süües, võin ma öelda, et ma tahan teist portsu veel
vaadates retsepti, siis saab ca kilo jagu toitu. Kas tõesti saab kuni 8 inimest sellest söönuks?
Ülimalt maitsev roog! Kuigi õhtusöök söödud, siis teades, et tatart jäi ka järele, käin muudkui suutäisi sealt haaramas :)
Väga hea retsept. Mina teen tavaliselt omatehtud kanafilee hakklihast ja lasen porgandid ka hakklihamasinast koos fileega läbi. Üks Jalopeno piprakaun läheb ka pannile koos sibulaga:)
Meie klassika :)
Maitseb hästi aga pole eriti tervislik...
Ilmar, mis selle roa ebatervislikuks teeb? :)
Ilmar, pöördu kiiresti sealt "teelahkme algusest" tagasi, see tee viib sohu! Asjade koos või lahus söömine ei mõjuta nende tegevust organismis. Ainuke, mis teoreetiliselt võib pärmseene vohamist põhjustada, on antibiootikumide liigne tarvitamine. Selle vastu aitab probiootikumide (soovi korral hapendatud toiduainete kujul) tarbimine. Käesolev toit on suhteliselt tervislik, puudu jääb vitamiinidest, nii et hapukurgi (mis siia hästi sobib) asemel võiks kõrvale süüa ka köögivilju või toorsalatit. Tatraga sobivad üsna hästi näiteks peet ja porgand.
Kasutasin vee asemel piima, veega pooleks, tuli veel parem... aga meespere lemmiktoit on see jah :)
Kasuta toorsuitsupeekoni kuubikud ja lõpus sega sisse sulajuustu, siis on ideaalne. Pärast 10 ringi ümber maja ja on tervislik ka ;-)
Tatrapuder hakklihaga
Klassika!