Vanaema munakaste suitsusingiga

Klassikaline eesti munakaste, rammus ja toitev, aga nii-niihea :)
Retsept pärit Pille vanaema Senta (1920-2014) käest.

Kogus
kahele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

1 sl (kuhjaga) nisujahu

2 suurt muna

3 dl piima

soola

200 g suitsutatud sealiha (nt Maamehesinki)

1 keskmise suurusega sibul

hakitud sibulapealseid

Valmistamine

Klopi väikeses kausis munad jahuga ühtlaseks, siis klopi juurde piim. Maitsesta soolaga.

Lõika suitsusealiha kuubikuteks, haki sibul peenelt. Kuumuta pann keskmisel kuumusel, siis lisa singikuubikud ning prae ümberringi kuldseks. Praadimise käigus peaks lisanduma piisavalt rasva lihakuubikutest.

Lisa sibul ning prae mõõdukal tulel pidevalt segades 5-7 minutit, kuni sibul on kuldne.

Vala peale munapiim ning kuumuta pidevalt puulusikaga segades umbes 10 minutit, kuni munasegu on hüübinud. ÄRA KEEDA!

Puista peale hakitud rohelist sibulat ning serveeri keedetud kartulite ning rukkileivaga.

LISA KOMMENTAAR

Liisu
postitatud 08.01.2009 15:49

Tõeliselt hea retsept!:)

Dinnu
postitatud 21.06.2010 16:47

See on tõesti super-hea retsept. Väga maitsev! :)

Angelika
postitatud 04.07.2010 17:09

Nostalgiline söök, mis on meeles ka lapsepõlvest ja mulle alati maitsenud. Vanasti praeti küll kõrvale soolapekki, aga nii nostaliiliseks ma ei läinud :). Ka suitsusingiga tuli maitse vägagi õige.

Hexy
postitatud 06.04.2011 21:01

Minu suuuuur lemmik.

Aari
postitatud 15.04.2011 15:35

Aegumatu klassika, mis pälvib alati sööjate suure tänu.

Perekooli Kägu
postitatud 09.07.2012 11:50

Üks lihtne toit mis meil alati lauale saabub kui mõistus otsas, et mida teha, on munakaste koos rohelise sibula, kartulite ja suitsusingiga.

Signe
postitatud 06.11.2012 17:10

Üks suurimaid avastusi minu jaoks. Kujutasin ette hoopis teisiti , kuna pole kunagi midagi sellist söönud , aga väga maitsev! Lihtne , kiirelt valmiv , maitsev ja odav ! Soovitan soojalt.

Killu
postitatud 19.04.2013 15:00

Väga lihtne valmistada. Mäletan, kui vanaema tegi seda kastet soolapeki kuubikutega. Nämma!

Mari
postitatud 17.02.2014 09:20

Mulle ka väga meeldis.

Kristi
postitatud 15.05.2014 14:43

Kuna sinki parasjagu polnud, proovisin suitsuvorstiga, väga maitsev igatahes! :)

Vandiste
postitatud 11.09.2014 17:30

Oh, kui hea! Kiiresti valmib ning kõhtu täidab imehästi.

Alvar
postitatud 06.09.2015 17:06

Fantastiline munakaste tuli ;)

marx
postitatud 21.09.2015 16:19

jahu veits vähem, 1 muna rohkem ja piima veidi juurde. Siis läheb muna paremini kokku. Ülihea. Katsetamise asi.

anne
posted on 03.05.2017 16:46

...minu möte ja siia juurde lisaksin veel värske rohelise tilöli !


postitatud 13.01.2017 21:34

Kőik hea aga ei tuld välja selle retseptiga, vanaema soustile ei pääse haisulegi! Se kôik peab selline sõber olema aga mitte tainas, prae palju tahad. Ilmselt oli minu vanaemal lihtsalt rohkem mune käes.

Pille
posted on 14.01.2017 09:53

Nimetu, ilmselt tegi Sinu vanaema hoopis munaputru, see on selline paks ja pudrulaadne. See siin on kaste - ja kui kenasti kuumutada (aga mitte üle!), on tulemuseks täpselt selline mõnus ja siidjas munakaste, nagu pildil!

tädi
postitatud 19.05.2017 18:27

Kuumutada kuni keemiseni!Rohkem mitte!

jep...
posted on 31.08.2017 19:31

Teha saab jahuga või jahuta,kuidas kellelegi maitseb...mulle maitseb ka rohkem ilma jahuta tehtuna....ja juurde hästi ära praetud soolapekk...salatiks kas värske lehtsalat või hapukurgiviil...

Viivi Viivi Sepp
postitatud 01.09.2017 06:35

Korralik lõuna, õhtusöök, proovisin suitsu peekoniga ka... soovitan

Mann
postitatud 09.09.2017 20:08

Nigust päris vanaema tehtud kaste. Meil oli peekoni asemel eilne ahjuliha. Jäi mõnus. Ja kõige toredam oli see, et nii puberteet kui tited sõid.

Pille
posted on 09.09.2017 20:24

Nii tore lugeda, Mann! Meil on see ka üsna kindla peale minek alati :)

Veronika Hansen
postitatud 05.10.2017 22:05

Umbe hääääää om see roog :)

esta
postitatud 06.10.2017 23:49

sama mis ma teinud olen piima asemel voib ka rooska koort panna