1 sl (kuhjaga) nisujahu
2 suurt muna
3 dl piima
200 g suitsutatud sealiha (nt Maamehesinki)
1 keskmise suurusega sibul
hakitud sibulapealseid
Klopi väikeses kausis munad jahuga ühtlaseks, siis klopi juurde piim. Maitsesta soolaga.
Lõika suitsusealiha kuubikuteks, haki sibul peenelt. Kuumuta pann keskmisel kuumusel, siis lisa singikuubikud ning prae ümberringi kuldseks. Praadimise käigus peaks lisanduma piisavalt rasva lihakuubikutest.
Lisa sibul ning prae mõõdukal tulel pidevalt segades 5-7 minutit, kuni sibul on kuldne.
Vala peale munapiim ning kuumuta pidevalt puulusikaga segades umbes 10 minutit, kuni munasegu on hüübinud. ÄRA KEEDA!
Puista peale hakitud rohelist sibulat ning serveeri keedetud kartulite ning rukkileivaga.
Tõeliselt hea retsept!:)
See on tõesti super-hea retsept. Väga maitsev! :)
Nostalgiline söök, mis on meeles ka lapsepõlvest ja mulle alati maitsenud. Vanasti praeti küll kõrvale soolapekki, aga nii nostaliiliseks ma ei läinud :). Ka suitsusingiga tuli maitse vägagi õige.
Minu suuuuur lemmik.
Aegumatu klassika, mis pälvib alati sööjate suure tänu.
Üks lihtne toit mis meil alati lauale saabub kui mõistus otsas, et mida teha, on munakaste koos rohelise sibula, kartulite ja suitsusingiga.
Üks suurimaid avastusi minu jaoks. Kujutasin ette hoopis teisiti , kuna pole kunagi midagi sellist söönud , aga väga maitsev! Lihtne , kiirelt valmiv , maitsev ja odav ! Soovitan soojalt.
Väga lihtne valmistada. Mäletan, kui vanaema tegi seda kastet soolapeki kuubikutega. Nämma!
Mulle ka väga meeldis.
Kuna sinki parasjagu polnud, proovisin suitsuvorstiga, väga maitsev igatahes! :)
Oh, kui hea! Kiiresti valmib ning kõhtu täidab imehästi.
Fantastiline munakaste tuli ;)
jahu veits vähem, 1 muna rohkem ja piima veidi juurde. Siis läheb muna paremini kokku. Ülihea. Katsetamise asi.
...minu möte ja siia juurde lisaksin veel värske rohelise tilöli !
Kőik hea aga ei tuld välja selle retseptiga, vanaema soustile ei pääse haisulegi! Se kôik peab selline sõber olema aga mitte tainas, prae palju tahad. Ilmselt oli minu vanaemal lihtsalt rohkem mune käes.
Nimetu, ilmselt tegi Sinu vanaema hoopis munaputru, see on selline paks ja pudrulaadne. See siin on kaste - ja kui kenasti kuumutada (aga mitte üle!), on tulemuseks täpselt selline mõnus ja siidjas munakaste, nagu pildil!
Kuumutada kuni keemiseni!Rohkem mitte!
Teha saab jahuga või jahuta,kuidas kellelegi maitseb...mulle maitseb ka rohkem ilma jahuta tehtuna....ja juurde hästi ära praetud soolapekk...salatiks kas värske lehtsalat või hapukurgiviil...
Korralik lõuna, õhtusöök, proovisin suitsu peekoniga ka... soovitan
Nigust päris vanaema tehtud kaste. Meil oli peekoni asemel eilne ahjuliha. Jäi mõnus. Ja kõige toredam oli see, et nii puberteet kui tited sõid.
Nii tore lugeda, Mann! Meil on see ka üsna kindla peale minek alati :)
Umbe hääääää om see roog :)
sama mis ma teinud olen piima asemel voib ka rooska koort panna
Kust sa mu retsepti leidsid
Vanaema munakaste suitsusingiga
Klassikaline eesti munakaste, rammus ja toitev, aga nii-niihea :) Retsept pärit Pille vanaema Senta (1920-2014) käest.