Tuunikala-kartulisalat

Vahendid toidu valmistamiseks ning ilusaks serveerimiseks leiate kauplusest Apelsin.

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g kartulit

1 väike sibul või väiksem porru

1 veega tuunikalakonserv

100 g majoneesi

1 marineeritud kurk või mõned kornišonid

soola ja musta pipart

Valmistamine

Koori kartulid, keeda pehmeks, nõruta ja jahuta. Lõika suupärasteks tükkideks. Haki sibul ja marineeritud kurk väikesteks kuubikuteks.

Kurna tuunikala läbi sõela.

Sega ained omavahel, maitsesta. Lase enne serveerimist pool tundi kuni tund külmkapis maitsestuda.

Nipid ja soovitused:

  • Loomulikult võid kasutada ka eelnevalt keedetud kartuleid või keeta kartulid koorega ja koorida pärast keetmist.

Loe veel:

Soome retsept (Tonnikala–perunasalaatti, mugandatud. Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Liisi
postitatud 29.06.2010 09:54

Väga hea ja toitev salat. Järgmisel korral serveeriksin salati parema väljanägemise eesmärgil ilma eelnevalt läbi segamata.

Pille
postitatud 31.05.2023 11:15

Liisi saadetud pilt ka:

Pille
postitatud 21.08.2019 22:33

Väga mõnus salat, tuunikala ja kartuli kooslus sellises klassikalise Eesti kartulisalati vormis oli väga üllatav ja meeldiv. Kasutasin porrut.

Pellenovelle
postitatud 01.10.2019 19:18

Seeriast "Vähe kisa, palju villa" (tõsi, sobib sibula/porrusõpradele). Väga tore avastus.