450 g lillkapsaõisikuid
25 g võid
2 hakitud talisibulat
1 purustatud küüslauguküüs
2 sl nisujahu
2,5 dl piima
100 g sinihallitusjuustu - nt Danish Blue või Stilton
1 tl Dijoni sinepit
näpuotsaga paprikapulbrit
2 sl hakitud peterselli (pluss veel veidi kaunistamiseks)
soola ja musta pipart
Keeda lillkapsast kergelt soolases vees 3-4 minutit, kuni lillkapsas on pehme. Nõruta sõelal.
Samal ajal sulata väikeses potis või. Lisa küüslauk ja talisibul ning prae 2-3 minutit. Sega juurde jahu, kuumuta 1-2 minutit, pidevalt segades. Sega vähehaaval juurde piim, sega pidevalt ning kuumuta 1 minut.
Lisa sinihallitusjuust, sinep, paprika, petersell, sool ja pipar. Kuumuta tasasel tulel 2-3 minutit, aeg-ajalt segades, kuni juust on sulanud. Ära keeda!
Tõsta lillkapsas kahte portsjonvormi. Vala kaste peale ning grilli kuumas grillahjus 2-3 minutit, kuni roog on pealt kuldne.
Serveeri krõbeda leivaga, peale puista hakitud peterselli.
Retsept on briti ajakirjast BBC Good Food (Cauliflower with blue cheese). Pildi tegi LIISI.
Lillkapsas sinihallitusjuustuga
Sinihallitusjuustu ja sinepiga maitsestatud ahjus gratineeritud lillkapsas. Sobib hästi vegetaarseks põhiroaks.