Lillkapsas sinihallitusjuustuga

Sinihallitusjuustu ja sinepiga maitsestatud ahjus gratineeritud lillkapsas. Sobib hästi vegetaarseks põhiroaks.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Grillimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

450 g lillkapsaõisikuid

25 g võid

2 hakitud talisibulat

1 purustatud küüslauguküüs

2 sl nisujahu

2,5 dl piima

100 g sinihallitusjuustu - nt Danish Blue või Stilton

1 tl Dijoni sinepit

näpuotsaga paprikapulbrit

2 sl hakitud peterselli (pluss veel veidi kaunistamiseks)

soola ja musta pipart

Valmistamine

Keeda lillkapsast kergelt soolases vees 3-4 minutit, kuni lillkapsas on pehme. Nõruta sõelal.

Samal ajal sulata väikeses potis või. Lisa küüslauk ja talisibul ning prae 2-3 minutit. Sega juurde jahu, kuumuta 1-2 minutit, pidevalt segades. Sega vähehaaval juurde piim, sega pidevalt ning kuumuta 1 minut.

Lisa sinihallitusjuust, sinep, paprika, petersell, sool ja pipar. Kuumuta tasasel tulel 2-3 minutit, aeg-ajalt segades, kuni juust on sulanud. Ära keeda!

Tõsta lillkapsas kahte portsjonvormi. Vala kaste peale ning grilli kuumas grillahjus 2-3 minutit, kuni roog on pealt kuldne.

Serveeri krõbeda leivaga, peale puista hakitud peterselli.

Nipid ja soovitused:

  • Roa võib kuni kuuks ajaks sügavkülma panna. 

Loe veel:

Retsept on briti ajakirjast BBC Good Food (Cauliflower with blue cheese). Pildi tegi LIISI.

LISA KOMMENTAAR

Liisi
postitatud 08.04.2010 21:02

Maitsev.

Pille
postitatud 04.01.2025 11:13

Liisi tehtud pilt ka: