Mahlane peedikook ingveriga

Rikkalik peedikook, mille vahele ja peale on määritud toorjuustukreemi. Erinevalt paljudest peedikookidest ei sisalda see šokolaadi, nii et koogil on kergelt aimatav peedimaitse.

NB! Kook valmistatakse toorest peedist!

Kogus
kaheteistkümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

4 muna

3 dl fariinsuhkrut

4 dl nisujahu

2 tl küpsetuspulbrit

2 tl vanillisuhkrut

1 tl ingveripulbrit

300 g toorest punast peeti või kollast peeti

175 g võid

Toorjuustuglasuur:

200 g maitsestamata toorjuustu

50 g toasooja võid

150 g tuhksuhkrut

Valmistamine

Vooderda 26 cm lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga või määri vormi siseküljed korralikult võiga. 

Koori peedid ja riivi peene riiviga. Vahusta munad suhkruga ohevaks, sega hulka peet, õli/sulavõi ja maitsestamata jogurt. Sega kuivained omavahel ja sega taina hulka. 

Kalla tainas vormi ja küpseta 180-kraadises ahjus umbes 45 minutit (kontrolli koogi küpsust puutikuga - kui tikk kuivaks jääb, on kook valmis). Lase koogil  jahtuda, siis lõika kaheks kihiks. 

Sega toasoojad katteained omavahel. Määri umbes kolmandik toorjuustukreemist alumisele koogikihile, siis tõsta teine koogipool peale ja kata kook ülejäänud toorjuustukreemiga.

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR

ingver
postitatud 02.05.2010 13:48

Väga hea kook! Kiire ja lihtne. Tulemus on sama üllatav, kui hapukapsa-shokolaadikoogi puhul, st tundub uskumatu, et koogi sees peet on. Ma panin mitte toore, nagu retseptis, vaid keedetud riivitud peedi. Toores peet ei küpseks selle aja jooksul lihtsalt ära.

Thea
postitatud 27.10.2017 15:08

Õpetuses palub kasutada toorjuustu ja maitsestamata jogurtit. Palju mida???

Pille
posted on 28.10.2017 23:03

Thea, siia sobib igasugune toorjuustuglasuur..

Thea
posted on 29.10.2017 12:05

Aga retseptis palub kasutada ka maitsestamata jogurtit - palju seda vaja? (Vahusta munad suhkruga ohevaks, sega hulka peet, õli/sulavõi ja maitsestamata jogurt)