Keedutainarull suitsukalaga

Selle keedutainast tehtud ahjupannkoogi võib täita ja rulli keerata eelmisel päeval ning serveerimiseni külmkapis hoida. Sobib hästi kohvilauale.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

Keedutainapõhi:

100 g võid

1,5 dl nisujahu

5 dl piima

0,5 tl küpsetuspulbrit

veidi soola

3 muna (suurus M)

Täidis 1:

200 g suitsukala - nt kuumsuitsusavoriini

150 g paksemat hapukoort (nt Saare smetana)

1 dl hakitud maitserohelist (till, petersell, murulauk)

Täidis 2:

200 g toorjuustu

100 g hakitud külmsuitsulõhet või -forelli

1 dl hakitud tilli

1 hakitud roheline paprika

Valmistamine

Valmista esmalt keedutainas. Selleks sulata potis tasasel tulel või, lisa jahu ning sega ühtlaseks. Vala juurde piim, sega ühtlaseks (seda on lihtsam teha 2-3 jaos, st valad osa piima, segad läbi, siis lisad jälle piima jne). Keeda segu mõni minut, tõsta pott tulelt ning lase jahtuda.

Kui tainas on veidi jahtunud, siis sega juurde küpsetuspulber ja sool.

Klopi ükshaaval juurde munad (seda on hea teha mikseriga).

Kalla tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta 225kraadises ahjus 15-20 minutit, kuni tainas on pealt kenasti kuldne.

Kummuta küpsenud põhi teisele küpsetuspaberile, kata paber rätikuga ja jahuta. (Rätikuga katmine aitab niiskusel tainasse jääda ja siis on küpsetuspaberit lihtsam eemaldada ja põhja rullida).

Valmista täidis ja määri tainapõhjale.
1) Kui kasutad kuumsuitsukala, siis sega peenestatud kala hapukoore ja hakitud maitserohelisega (fotol).
2) Kui kasutad külmsuitsukala, siis määri esmalt keedutainapõhjale toorjuust, puista peale paprika, peenestatud kala ning hakitud till.

Keeda rulli ning lase külmikus paberisse keeratult umbes pool tundi maitsestuda. Serveeri.

Nipid ja soovitused:

  • Kalamajakas kirjutab: SAVORIIN e. TÄHINILINE SERIOLELL on mõnusalt lihakas ja ideaalne suitsukala salatitesse. Loe lähemalt Nami-Nami sõnastikust.
LISA KOMMENTAAR