Kalahõrgutis

Seda lihtsat kalarooga võib valmistada räime-, siia-, ahvena-, koha- või haugifileest. Serveeri keedetud kartulite, riisi või makaronidega.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

praadimiseks võid

400 g nahata kalafileed - nt

räime või haugi või siiakala või koha või ahvenat

1 väiksem sibul

soola ja sidrunipipart

2 dl kohvikoort või vahukoort

Valmistamine

Kuumuta pann keskmisel kuumusel, lisa või. Prae kalafileed jaokaupa pannil võis mõlemalt poolt kergelt läbi, maitsesta soola-pipraga ja tõsta kõrvale.

Kui kõik kalafileed on praetud, siis lisa pannile hakitud sibul, alanda veidi kuumust ja prae sibul klaasjaks. 

Tõsta praetud kalafileed tagasi pannile. Lisa rõõsk koor, kata pann kaanega ning hauta paar minutit keskmisel kuumusel.

Nipid ja soovitused:

  • Kui soovid värvikirevamat rooga, siis lisa vahetult enne serveerimist hakitud paprikat või peenestatud värskeid ürte (nt sidrunmelissi, estragoni, basiilikut).
  • Serveeri keedetud kartulite, riisi või makaronidega. 

Loe veel:

Soome Finfoodi retseptist mugandatud retsept (Johannan kalaherkku), pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.

LISA KOMMENTAAR

Tiina
postitatud 17.05.2011 19:04

väga hea!!! tegin siiakalast ja pangaasiuse fileest. mõlemaga tuli imehea!

Ilse
postitatud 26.09.2017 09:10

Hõrk roog, mis valmib sekunditega. Kasutasin kohafileed.