Ahjuomlett suvikõrvitsaga

Suvikõrvitsahooajal proovi sellist toekamat hommikusööki!

Kogus
kahele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

0.5 suvikõrvitsat

3 muna

0.5 dl piima

2 sl riivitud juustu

1 sl oliiviõli

kimp hakitud peterselli

soola ja musta pipart

Valmistamine

Määri ahjupann oliiviõliga ning pane 200kraadisesse ahju kuumenema.

Lõika suvikõrvits ratasteks ning prae pannil mõlemalt poolt pruuniks. 

Sega kausis munad, piim või rõõsk koor ja juust, maitsesta soola ja pipraga. Kui pann on parajalt kuum, siis vala segu pannile. Laota peale praetud suvikõrvitsaviilud.

Küpseta ahjus 10-15 minutit, kuni omlett on hüübinud. Puista peale hakitud petersell ja serveeri. 

Inspiratsiooniks on Anni Arro retsept, mis ilmus ajakirjas Kodu & Aed (september 2006). Pildid tegid Juta Kübarsepp ja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Üllekas
postitatud 14.07.2010 16:31

Hea lihtne ja kerge hommikueine.

Üllekas
postitatud 29.08.2015 09:22

Pilt ka:

Kadri
postitatud 23.11.2013 21:24

Mina lõikasin suvikõrvitsaviilud neljaks, mugavam süüa. Maitsev.

Ilse
postitatud 29.08.2015 09:31

Rubriigist "lihtsalt ja maitsvalt" Väga mõnus ja toekas hommikusöök ! Teeme kindlasti jälle:)

Marika Kask
postitatud 01.08.2016 16:07

Maitseelamuste täindamiseks võib lisada ka sinihallitus juustu!