Kapsarullid tomatiga

Tomatileemes hautatud klassikalised hakklihatäidisega kapsarullid.

Kogus
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 väike kapsas

400-500 g kodust hakkliha või veisehakkliha

100 g riisi (u 225 g keedetud)

praadimiseks võid või õli

1 hakitud sibul

1 küüslauguküüs

2-3 tl paprikapulbrit

0,5 tl kuivatatud majoraani

2 muna

200-400 g purustatud konservitud tomateid

2-3 dl puljongit

soola ja musta pipart

Serveerimiseks:

maitserohelist

hapukoort

Valmistamine

Uurista kapsajuurikas terava noaga ettevaatlikult välja või lõika lihtsalt terava noaga lahti. Pane kapsapea suurde potti soolasesse vette keema. Eralda pealmised lehed sedamööda, kuidas need pehmenema hakkavad - jahuta need kiiresti külmas vees, et kapsalehed edasi ei pehmeneks. Kui lehtede rootsuosa on liiga paks, siis lõike see soovi korral noaga veidi õhemaks - siis on kapsalehte kergem rulli keerata.

Haki sibul ja küüslauk. Kuumuta küüslauk ja sibul võis või õlis. 

Sega hakkliha, riis, paprikapulber, majoraan ja munad sibulaseguga. Maitsesta soola-pipraga.

Tõsta umbes supilusikatäis segu igale kapsalehele. Keera kapsalehed rulli ja aseta kastrulisse.

Kalla peale veidi puljongit ja vala peale tomatikonserv/tomatipüree. Maitsesta kergelt soola-pipraga. Kata pott/pann kaanega ja hauta kaane all all umbes 1 tund, kuni riis on pehme ja täidis küps.

Aseta kapsarullid kuumale vaagnale. Serveeri hautamisleemega. .

Nipid ja soovitused:

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 28.04.2020 18:10

Meie perele väga meeldisid.