1 väike kapsas
400-500 g kodust hakkliha või veisehakkliha
100 g riisi (u 225 g keedetud)
praadimiseks võid või õli
1 hakitud sibul
2-3 tl paprikapulbrit
0,5 tl kuivatatud majoraani
2 muna
200-400 g purustatud konservitud tomateid
2-3 dl puljongit
soola ja musta pipart
Serveerimiseks:hapukoort
Uurista kapsajuurikas terava noaga ettevaatlikult välja või lõika lihtsalt terava noaga lahti. Pane kapsapea suurde potti soolasesse vette keema. Eralda pealmised lehed sedamööda, kuidas need pehmenema hakkavad - jahuta need kiiresti külmas vees, et kapsalehed edasi ei pehmeneks. Kui lehtede rootsuosa on liiga paks, siis lõike see soovi korral noaga veidi õhemaks - siis on kapsalehte kergem rulli keerata.
Haki sibul ja küüslauk. Kuumuta küüslauk ja sibul võis või õlis.
Sega hakkliha, riis, paprikapulber, majoraan ja munad sibulaseguga. Maitsesta soola-pipraga.
Tõsta umbes supilusikatäis segu igale kapsalehele. Keera kapsalehed rulli ja aseta kastrulisse.
Kalla peale veidi puljongit ja vala peale tomatikonserv/tomatipüree. Maitsesta kergelt soola-pipraga. Kata pott/pann kaanega ja hauta kaane all all umbes 1 tund, kuni riis on pehme ja täidis küps.
Aseta kapsarullid kuumale vaagnale. Serveeri hautamisleemega. .
Kapsarullid tomatiga
Tomatileemes hautatud klassikalised hakklihatäidisega kapsarullid.