Türgi bulgurisalat (Kisir)

Kisir-salat on pärit Gaziantep'i piirkonnast Türgis.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

200 g peeneteralist bulgur-nisu (fine-ground)

1.25 dl keeva vett

1 sl kontsentreeritud tomatipastat

1.5 sidruni mahl

5 sl külmpressitud oliiviõli

0.5-1 peenelt hakitud punast või rohelist tšillikauna

soola

5-7 rohelist sibulavart

300 g hakitud tomatit

kimp siledalehist hakitud peterselli

väike kimp hakitud värsket münti

Serveerimiseks:

väiksemat sorti lehtsalatit

Valmistamine

Pane bulgur-nisu kaussi, vala peale keev vesi ning lase 15-20 minutit paisuda ja pehmeneda. Ära lisa rohkem vett, kuna sidrunimahl ja tomatid lisavad veel niiskust.

Lisa tomatipasta, sidrunimahl ja oliiviõli, hakitud tšilli (võid kasutada ka tšillipastat), maitseks veidi soola ja sega hoolega. Lõika talisibulatelt rohelised otsad, viiluta ülejäänud sibul peenelt ning lisa koos kuubikuteks lisatud tomatite ja hakitud ürtidega purustatud nisule. Sega hoolega.

Serveeri kisir-salatit väikeste salatilehtedega, mida kasutad "lusikatena". Soovi korral laota salatilehed vaagnale ja aseta igale salatilehele supilusikatäis bulgurisalatit.

NB! Claudia Roden soovitab oma raamatus "Arabesque" lisada kisir-salatile 1-2 sl granaatõunaekstrakti, mis annab salatile magushapu maitse.

Ilusa pildi tegi ELIS.

LISA KOMMENTAAR

Elis
postitatud 09.06.2011 14:01

Tšillikauna asemel kasutasin tšillipastat ja lisasin ka väheke kurki, tilli ja granaatõunasiirupit.