200 g peeneteralist bulgur-nisu (fine-ground)
1.25 dl keeva vett
1 sl kontsentreeritud tomatipastat
1.5 sidruni mahl
5 sl külmpressitud oliiviõli
0.5-1 peenelt hakitud punast või rohelist tšillikauna
300 g hakitud tomatit
kimp siledalehist hakitud peterselli
väike kimp hakitud värsket münti
Serveerimiseks:väiksemat sorti lehtsalatit
Pane bulgur-nisu kaussi, vala peale keev vesi ning lase 15-20 minutit paisuda ja pehmeneda. Ära lisa rohkem vett, kuna sidrunimahl ja tomatid lisavad veel niiskust.
Lisa tomatipasta, sidrunimahl ja oliiviõli, hakitud tšilli (võid kasutada ka tšillipastat), maitseks veidi soola ja sega hoolega. Lõika talisibulatelt rohelised otsad, viiluta ülejäänud sibul peenelt ning lisa koos kuubikuteks lisatud tomatite ja hakitud ürtidega purustatud nisule. Sega hoolega.
Serveeri kisir-salatit väikeste salatilehtedega, mida kasutad "lusikatena". Soovi korral laota salatilehed vaagnale ja aseta igale salatilehele supilusikatäis bulgurisalatit.
NB! Claudia Roden soovitab oma raamatus "Arabesque" lisada kisir-salatile 1-2 sl granaatõunaekstrakti, mis annab salatile magushapu maitse.
Ilusa pildi tegi ELIS.
Tšillikauna asemel kasutasin tšillipastat ja lisasin ka väheke kurki, tilli ja granaatõunasiirupit.
Türgi bulgurisalat (Kisir)
Kisir-salat on pärit Gaziantep'i piirkonnast Türgis.