500 g seafileed
Marinaad:1 sl mett
1.5 dl Kikkomani sojakastet
50 ml poolkuiva šerrit
1.5 dl puljongit
1 sl magusat tšillikastet
1 cm jupp riivitud ingverijuurt
1 peenelt hakitud pesa- ehk šalottsibul
1 sidrunheina (eemalda välimised kihid ja haki peenelt)
Garneerimiseks:hakitud talisibulat
Sega kõik marinaadiained väikeses potis. Kuumuta keemiseni ning keeda tasasel tulel 15 minutit. Lase jahtuda.
Pane seafilee madalasse nõusse ning vala peale marinaad. Pane vähemalt 2 tunniks, soovitavalt järgmise päevani, külmkappi maitsestuma. Keera liha marinaadis aeg-ajalt, et see ühtlaselt maitsestuks.
Võta filee marinaadist välja (marinaad hoia alles) ning aseta ahjupannile asetatud restile. Jaota paksem marinaad lusikaga lihatükile (klõpsa fotol). Vala ahjupannile umbes 1 cm kõrguselt kuuma vett, röstimisel liha liialt ei kuivaks.
Küpseta 200kraadise ahju keskosas umbes 30-40 minutit, liha aeg-ajalt marinaadiga niisutades. Proovi liha mitte üle küpsetada, seest veel kergelt roosakas liha on mahlasem ja maitsvam!
Samal ajal kurna ülejäänud marinaad väikesesse potti ning kuumuta keemiseni. Keeda umbes 15 minutit, kuni marinaad on umbes kolmandiku võrra redutseerunud.
Serveeri röstitud seafileed kas kuumalt või jahtunult. Selleks lõika filee viiludeks ning serveeri kergelt keedetud/aurutatud/ blanšeeritud spinati, paksoi või spargelkapsavõrsetega (fotol).
Nirista peale redutseeritud marinaadi ja puista üle hakitud talisibulaga.
Retsept mugandatud raamatust pure points 2 (Malaysian BBQ Pork)
Vahelduseks päris hea. Liha oli maitsev järgmisel päeval külmalt õhukeste viiludena leiva peal.
Ahjus röstitud seafilee malaisiapäraselt
Malaisiapärane marinaad sisaldab sojakastet, magusat tšillikastet, sidrunheina, ingverit ja šerrit.