4-6 punast sibulat
1 sl oliiviõli
1-2 sl võid
0.5 tl kuivatet või umbes 1 sl värsket tüümiani e. aed-liivateed
soola ja musta pipart
50 g sinihallitusjuustu (nt Cashel Blue)
Tainas:250 g nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl soola
100 g riivitud juustu
1 dl piima
50 g sulatatud võid
1 tl kanget sinepit (Põltsamaa oma on hea)
1 suurem muna
Koori sibulad, lõika pooleks ja seejärel kumbki pool 4-5 sektoriks, olenevalt sibula suurusest. Kuumuta paksupõhjalises potis õli ja või, lisa sibulad ning prae nõrgal tulel 20-30 minutit, kuni sibulad on pehmeks ja klaasjaks muutunud. Sega aeg-ajalt, et sibulad põhja kinni ei jääks. Maitsesta sibulad soola, pipra ja tüümianiga ning laota võitatud 'tarte tatin' või sügava pirukavormi põhjale.
Laota peale sinihallitusjuustutükid.
Sega jahu, küpsetuspulber, sool ja riivitud juust kausis. Sega teises kausis sulavõi, piim, sinep ja lahtiklopitud muna. Kalla jahusegu hulka ning sega puulusikaga ühtlaseks.
Kummuta saadud tainas kergelt jahusele lauale ning vormi pirukavormi suuruseks kettaks. Tõsta sibulatele.
Küpseta 180-200˚C juures umbes 30 minutit, kuni tainas on kuldne ja küpsenud.
Lase 5 minutit vormis jahtuda, siis kata vorm taldrikuga ning keera ettevaatlikult ümber. Eemalda pirukavorm.
Serveeri pahupidi sibulapirukat kuumalt või soojalt, kõrvale sobib hapukoor või mõni muu külm kaste.
Retsept mugandatud Nigella Lawsoni "Supper Onion Pie" retseptist (How To Be A Domestic Goddess). Foto: Nami-Nami toimetaja Kaare Sova, stilistika: Nami-Nami toimetaja Martiina Anni.
Pahupidi sibulapirukas