Pahupidi sibulapirukas

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

Sibulakiht:

4-6 punast sibulat

1 sl oliiviõli

1-2 sl võid

0.5 tl kuivatet või umbes 1 sl värsket tüümiani e. aed-liivateed

soola ja musta pipart

50 g sinihallitusjuustu (nt Cashel Blue)

Tainas:

250 g nisujahu

1 tl küpsetuspulbrit

1 tl soola

100 g riivitud juustu

1 dl piima

50 g sulatatud võid

1 tl kanget sinepit (Põltsamaa oma on hea)

1 suurem muna

Valmistamine

Koori sibulad, lõika pooleks ja seejärel kumbki pool 4-5 sektoriks, olenevalt sibula suurusest. Kuumuta paksupõhjalises potis õli ja või, lisa sibulad ning prae nõrgal tulel 20-30 minutit, kuni sibulad on pehmeks ja klaasjaks muutunud. Sega aeg-ajalt, et sibulad põhja kinni ei jääks. Maitsesta sibulad soola, pipra ja tüümianiga ning laota võitatud 'tarte tatin' või sügava pirukavormi põhjale.

Laota peale sinihallitusjuustutükid.

Sega jahu, küpsetuspulber, sool ja riivitud juust kausis. Sega teises kausis sulavõi, piim, sinep ja lahtiklopitud muna. Kalla jahusegu hulka ning sega puulusikaga ühtlaseks.

Kummuta saadud tainas kergelt jahusele lauale ning vormi pirukavormi suuruseks kettaks. Tõsta sibulatele.

Küpseta 180-200˚C juures umbes 30 minutit, kuni tainas on kuldne ja küpsenud.

Lase 5 minutit vormis jahtuda, siis kata vorm taldrikuga ning keera ettevaatlikult ümber. Eemalda pirukavorm.

Serveeri pahupidi sibulapirukat kuumalt või soojalt, kõrvale sobib hapukoor või mõni muu külm kaste.

Loe veel:

Retsept mugandatud Nigella Lawsoni "Supper Onion Pie" retseptist (How To Be A Domestic Goddess). Foto: Nami-Nami toimetaja Kaare Sova, stilistika: Nami-Nami toimetaja Martiina Anni.

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 19.09.2010 22:43

imehea:)

Kaare
postitatud 25.09.2019 10:38

Maitses hästi!

Martiina
postitatud 30.09.2019 12:26

Hea pirukas!