Ahjupirnid

Ahjuõunad on Eestis väga populaarsed, ent ka pirne saab ahjus küpsetada. Siin on need täidetud tervislike kaerahelvestega.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Täidis:

1 dl kaerahelbeid

4 sl võid

3 sl fariinsuhkrut

kaneeli

4 pirni

Serveerimiseks:

vanillikastet või vanillijäätist

Valmistamine

Pese pirnid, lõika pooleks, uurista seemnekoda välja. Sega kausis kaerahelbed, pehme või, fariinsuhkur ja kaneel.  Tõsta pirnid ahjuvormi, kata täidisega.

Küpseta 200kraadises ahjus 20-30 minutit. 

Soovi korral serveeri vanillikastme või -jäätisega.

Pildi tegi Kaare.

LISA KOMMENTAAR

anni Kuusik
postitatud 25.10.2009 01:25

Tegin, hea ja lihtne

Kaare
postitatud 31.10.2015 12:32

Kaerahelbed on mõnusalt krõbedad ja karamellised. Maitsev magustoit, eriti soojalt, külma jäätisega.

Klaudi Kuznetsova
postitatud 29.11.2015 17:54

Soovitan soojalt! :)

Marju
postitatud 25.09.2018 12:04

Kasutasin gluteenivanu kaerahelbeid ja 1dl asemel 2,5dl, sest tegin sügavamad süvendid. Magustasin Agaavisiirupiga. Nii head on :)