Seene-pestolasanje

Köögiviljalasanje, kus kihiti pestone seene-porrutäidis, juustukaste ja lasanjeplaadid.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

200 g spinatiga maitsestatud lasanjeplaate (umbes 12 tk)

Seenehautis:

2 suurt sibulat (u 400 g)

1 suur porru (u 300 g)

170 g tavalisi ja 150 g pruune šampinjone

2 sl õli

2 dl rõõska koort

0.5 tl musta pipart

0.25 tl soola

1 dl pestot

Juustukaste:

3 sl õli

1 dl nisujahu

1 l piima

0.75 tl soola

0.5 tl musta pipart

2 dl ehk 100 g riivitud mozzarella ja emmentali juustu

0.5 dl riivitud parmesani

Peale:

1 dl ehk 50 g riivitud mozzarella ja emmentali juustu

2 sl piinia- või seedermänniseemneid

Valmistamine

SEENEHAUTIS: haki sibul, viiluta pikuti poolitatud porru ja seened.
Kuumuta potis õli, lisa sibulad ja prae kergelt läbi.
Lisa seened ja prae veel paar minutit.
Lisa rõõsk koor ja maitsesta soola, pipra ja pestoga.
Hauta kaane all 5 minutit.

JUUSTUKASTE:
Kuumuta potis õli, lisa jahu ja vähehaaval kuum piim. Keeda nõrgal tulel 5 minutit. Maitsesta soola ja pipraga, lisa riivitud juust ja parmesan.

Laota võitatud ahjuvormi kihiti juustukastet, seenehautist ja lasanjeplaate (just selles järjekorras). Kõige peale pane kiht juustukastet, peale puista riivitud juustu ja piiniaseemneid.
Küpseta 200kraadise ahju allosas umbes 40 minutit.
Lase lasanjel enne serveerimist veidi taheneda.
Serveeri värske salati ja riivitud parmesaniga.

Retsept on pärit soomlaste Pirkka-lehest (Sieni-pestolasagne)
LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 11.11.2010 19:38

Maitses hea,aga midagi jäi nagu puudu.Ehk oleks isetehtud pestoga parem:)