Chorizo-oa panniroog

Kerge Hispaania-hõnguline pajaroog suvisele lauale.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 sl oliiviõli

2 küüslauguküünt

1 punane sibul või harilik sibul

200 g jupp chorizo vorsti

1 suur oranž paprika

1 suur suvikõrvits paksude viiludena

500 g küpseid tomateid

1 tl suhkrut

1 tl paprikapulbrit

3 sl kontsentreeritud tomatipastat

1,5 dl kanapuljongit

400 g cannellini konservube

50 g musti oliive

2 sl hakitud värsket basiilikut

Garneering:

värsket basiilikut

Serveerimiseks:

krõbedat leiba

Valmistamine

Haki küüslauk. Haki sibul. Lõika chorizo viiludeks. Eemalda paprikast seemned, lõika paprika tükkideks. Tükelda tomatid. Loputa ja nõruta oad. Eemalda oliividelt kivid. 

Kuumuta õli suurel (wok-)pannil. Lisa sibul, prae 2 minutit. Lisa küüslauk ja chorizo, prae veel 1 minut.

Lisa paprika, suvikõrvits, tomatid, suhkur, paprikapulber, tomatipüree ja puljong. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ja hauta 10 minutit aeg-ajalt segades, kuni kaste on paksenenud.

Lisa nõrutatud konservoad, oliivid ja basiilik. Sega, kuni need on läbi kuumenenud.

Kaunista basiilikuga, serveeri krõbeda leivaga.

Loe veel:

Retsept on briti ajakirjast Bella Cookbook (Chorizo and bean pan-fry). Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Zoozi
postitatud 06.12.2009 23:14

Mage oli, lisasin soola. Muidu aga maitsev! Mehele meeldis väga.

Pille
postitatud 31.07.2025 17:37

Zoozi tehtud foto ka:

Kybarsepp
postitatud 02.09.2025 17:22

Toitev ja hea.