1 sl oliiviõli
1 punane sibul või harilik sibul
200 g jupp chorizo vorsti
1 suur oranž paprika
1 suur suvikõrvits paksude viiludena
500 g küpseid tomateid
1 tl suhkrut
1 tl paprikapulbrit
3 sl kontsentreeritud tomatipastat
1,5 dl kanapuljongit
400 g cannellini konservube
50 g musti oliive
2 sl hakitud värsket basiilikut
Garneering:värsket basiilikut
Serveerimiseks:krõbedat leiba
Haki küüslauk. Haki sibul. Lõika chorizo viiludeks. Eemalda paprikast seemned, lõika paprika tükkideks. Tükelda tomatid. Loputa ja nõruta oad. Eemalda oliividelt kivid.
Kuumuta õli suurel (wok-)pannil. Lisa sibul, prae 2 minutit. Lisa küüslauk ja chorizo, prae veel 1 minut.
Lisa paprika, suvikõrvits, tomatid, suhkur, paprikapulber, tomatipüree ja puljong. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ja hauta 10 minutit aeg-ajalt segades, kuni kaste on paksenenud.
Lisa nõrutatud konservoad, oliivid ja basiilik. Sega, kuni need on läbi kuumenenud.
Kaunista basiilikuga, serveeri krõbeda leivaga.
Retsept on briti ajakirjast Bella Cookbook (Chorizo and bean pan-fry). Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Chorizo-oa panniroog
Kerge Hispaania-hõnguline pajaroog suvisele lauale.