1.5 l vett
200 g suhkrut
500 g rabarbrit
400 g värskeid või külmutatud maasikaid (nt Härmavili)
3 sl kartulitärklist + 0.5 dl vett
1 tl vanilliekstrakti
Pese rabarbrivarred ja lõika 1 cm tükkideks. Kui kasutad värskeid maasikaid, siis puhasta need ja lõika soovi korral neljaks või kuueks. Külmutatud maasikaid tükeldada pole vaja.
Kuumuta vesi ja suhkur potis keemiseni. Lisa tükeldatud rabarbrid ja keeda 5 minutit. Siis lisa maasikad ja keeda veel 5 minutit või kuni rabarbritükid on pehmed.
Sega kartulitärklis külma veega ning nirista kuuma kisselli hulka, kisselli hoolega segades. Kuumuta keemiseni, siis tõsta pott kohe tulelt. Sega juurde vanilliekstrakt.
Lase jahtuda.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
Väga, väga maitsev :)
Laps sõi suure isuga, täiskasvanutele ka maitses.
Jubedamalt hea. Värskete maasikate asemel kasutasin talvest alles jäänud toormoosi.
Maitsev!
See kissell oli tõesti imehea. Tegin värsketest maasikatest. Teen teine kordki veel ;)
väga maitsev tõesti! seekord kasutasin külmutatud maasikaid ja kartulitärklise asemel maisitärklist. siit ka küsimus - mis vahe neil tärklistel siis on? kissell ikka ühtviisi maitsev.
Maitsevahet pole, aga nt kartulitärklist tohib kuumutada väga vähe ("esimese mulksuni"), sest muidu kissell muutub jälle vedelaks. Samas maisitärklist peab paar minutit kuumutama, et üldse paksendama hakkaks.
Mis asi on vanilliekstrakt?
Vanilliekstrakt on vedelal kujul maitsestaja. Kui meil Eestis on vanillisuhkur levinum, siis mujal maailmas tuntakse pigem vanilliekstrakti.
Rabarbri-maasikakissell
Kevadsuvine rabarbri-maasikakissell on maitsev niisama või koos mõne piimatootega (kohupiim, vanillijäätis, vahukoor, kohupiimakreem).