Roheline lasanje

Roheliste lasanjeplaatide vahel on kodujuustukaste ja spinatitäidis.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

9 rohelist lasanjeplaati

Spinatitäidis:

150 g sügavkülmutet spinatit

250 g ürtidega maitsestatud kodujuustu

soovi korral veidi muskaatõit ehk maasist

näpuotsaga soola

Juustukaste:

3 sl õli

1 sibul

5 sl nisujahu

8 dl piima

150 g riivitud Emmentali juustu

1 tl kuivatet punet

Valmistamine

Sega sulatatud ja nõrutatud spinat ning ülejäänud täidiseained.

Hauta sibul poti põhjas klaasjaks. Lisa jahu, sega hoolega. Lisa peene joana piim, sega pidevalt. Kuumuta pidevalt segades, kuni kaste pakseneb. Keeda tasasel tulel paar minutit, siis lisa riivitud juust ja pune.

Määri võitatud ahjuvormi põhjale kiht juustukastet, siis lasanjeplaadid, siis spinatitäidis, taas lasanjeplaadid, juustukaste jne. Kõige peale käib juustukaste.

Küpseta 225kraadises ahjus 40-50 minutit.

Serveeri krõbeda leiva ja värske salatiga.

Marja Samuli retsept ilmus Soome ajakirjas Ruokamaailma (Vihreä lasagne)

LISA KOMMENTAAR